Sammanfattning kväll och natt God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Peter Adlersson.

Borås, Göteborg, Ramnebacken, Skövde, Södra Ryd, Vagnhallen Majorna, Lövgärdet, Tibro, Bangatan, Västra Götalands län

17:53, stöld/inbrott, Borås
En anmälare kontaktar polisen och uppger att han har haft inbrott i sin bostad. En patrull åker dit och skriver en anmälan om stöld genom inbrott. Oklart vad som har försvunnit från bostaden.

20:14, trafikolycka, Göteborg
Vi får larm om en motorcyklist och bilist som har kolliderat på Ramnebacken. Polis och ambulans larmas till platsen. Föraren av motorcykeln förs med ambulans till sjukhus. Inga uppgifter om allvarligare skador. En anmälan om ej iakttagit väjningsplikt är upprättad.

22:15, skadegörelse, Skövde
Vi får larm om att någon har kastat en stor sten mot en kurslokal i Södra Ryd. En man har setts lämna platsen. En patrull åker dit, utan att anträffa någon gärningsperson. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

22:53, rån, Göteborg
En man blir tillfrågad av två gärningspersoner om han vill köpa hasch vid Vagnhallen Majorna. Mannen avböjer. En av gärningspersonerna puttar då mannen och tar fram en kniv. De tilltvingar sig mannen mobiltelefon och springer från platsen. Polis larmas dit. De anträffar inga gärningspersoner. En anmälan om rån är upprättad.

00:19, försök till mord, Göteborg
Vi får in ett larm om en blodig man utanför en mataffär i Lövgärdet. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus. Ej livshotande skador. Polisen genomför en teknisk undersökning av platsen och en hundpatrull får upp ett spår till en bostad i området. Bostaden är tom, men polisen kan säkra en del spår. Under natten har man även genomfört dörrknackning i området. I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen. Händelsen utreds som försök till mord.

02:16, brand, Tibro
Vi får larm om en brand i en lagerbyggnad på Bangatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. En intilliggande fastighet utryms. Inga uppgifter om skadade. En förundersökning gällande grov skadegörelse är inledd.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra