Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Göteborg, Bagaregårdsskolan, Drottningtorget, Örby, Sahlgrenska, Vänersborg, Västra Götalands län

18.23 Göteborg, rån
Vid Bagaregårdsskolan har en 16-årig kille blivit rånad på sin moped. Tre personer har knuffat av honom från mopeden och hotat honom. Någon av rånarna hade ett metallföremål som kan ha varit en pistol. Alla tre rånarna åkte iväg på mopeden. Inga personskador och ingen gripen. 

20.17 Göteborg, rån
På Drottningtorget har en man blivit rånad på bl a sin dator. Två män har kommit fram till honom och pratat men plötsligt rycker dom en påse från honom och springer från platsen. I påsen hade han en dator, jacka samt en mobiltelefon. Han försökte springa efter men ramlade och fick skrapsår på händerna. Ingen gripen.

00.18 Mark, rattfylleri m.m.
I Örby har en A-traktor kört ner ett staket. Stora skador på fordon och staket. Föraren, en 16-årig pojke, misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik samt rattfylleri. Han togs med för provtagning och överlämnades sen till vårdnadshavare.

02.06 Göteborg, skadegörelse
Vid Hållplats Sahlgrenska Norra kan väktare gripa tre män mellan 20 och 35 år som sprayat och klottrat på minst en spårvagn. Polisen kommer och övertar gripandet och samtliga tre är misstänkta för skadegörelse.

02.11 Vänersborg, brand
Flera personer ringer polisen om att de hört en smäll och att en bil börjat brinna. Räddningstjänst och polis åker till platsen och kan konstatera att någon anlagt brand i en bil på en parkering. Polisen söker i området efter misstänkta men i nuläget är ingen gripen. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

05.17 Göteborg, inbrott
På Krokegådsgatan ser ett larmbolag i sina kameror att någon tagit sig in på ett företag och plockar på sig saker. Polisen är snabbt på plats och kan gripa två män i 30-40-årsåldern. I nuläget oklart vad som stulits. men en anmälan om stöld har upprättats.

Misshandel i relation, Polisområde Fyrbodal
En kvinna har under natten blivit misshandlad  av en man som är hennes sambo. Han ska ha slängt ner henne på golvet och bl a släpat henne i håret över golvet. Polis har varit på plats och gripit mannen misstänkt för misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra