Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Valand, Andra Långgatan, Järntorget, Bohus Centrum, Lilla Edet, Lödöse Södra, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

Göteborg, Valand, Andra Långgatan, Järntorget, Bohus Centrum, Lilla Edet, Lödöse Södra, Västra Götalands län

23.24 Göteborg, personrån.
En person blir utsatt för ett på Ekelundsgatan av två för honom okända män. I samband med rånet uppstår det bråk och en ordningsvakt ser delar av händelsen. En vän till målsägande försöker hjälpa till men även den personen får ta emot slag från rånarna. Rånarna kommer över en mobiltelefon samt en klocka och springer från platsen. Ordningsvakten springer efter en av dem och lyckas till slut gripa denne. Mobiltelefonen påträffad men klockan är fortfarande borta. Gärningsmannen är i 25 års åldern och får följa med till stationen för vidare utredning. Den andra gärningsmannen lyckades försvinna.

00.19 Göteborg, personrån.
En man blir utsatt för ett personrån på Andra Långgatan av tre för honom okända rånare. Efter händelsen springer rånarna mot Järntorget och försvinner. Hundpatrull påträffar en del av målsägandes tillhörigheter på en närliggande gata, ingen gripen.

01.56 Ale, skadegörelse m.m.
Via kameror kan man se att några personer slår sönder rutor på hållplatsen Bohus Centrum. Polis skickas till platsen och kan efter lite spaning gripa tre killar som är i 20-års åldern. På en av dem påträffas en kniv som tas i beslag samt hittar lite misstänkt narkotika. En av dem är så pass påverkad att han får åka med till polishuset för att sova ruset av sig.

03.30 Lilla Edet, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på pendelparkeringen vid Lödöse Södra varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart i skrivande stund vad det är som orsakat branden.

Mest läst av andra