Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Trandögatan, Alingsås, Tennisvägen, Mariestad, Tunaholmsvägen, Göteborg, Tredje Långgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

Borås, Trandögatan, Alingsås, Tennisvägen, Mariestad, Tunaholmsvägen, Göteborg, Tredje Långgatan, Västra Götalands län

02.20 Borås, drograttfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Trandögatan och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan. Mannen som är i 20 års åldern får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

02.49 Alingsås, allmänfarlig vårdslöshet.
Brinner i ett buskage intill tennishallen på Tennisvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och det är oklart hur branden startat, en anmälan skrivs. Visar sig att de var en soptunna som brunnit.

02.54 Mariestad, skadegörelse m.m.
Ett vittne ser hur en man går och känner på bilar på parkeringen invid Tunaholmsvägen. Polis till plats och kan omhänderta mannen för LOB (lagen om omhändertagande av berusad) och han får följa med och sova ruset av sig. Han hade slagit sönder saker på bilar som stod parkerade på området. Han försökte även ta en postcykel från en brevbärare som befann sig på platsen men lyckades inte. Han är misstänkt för skadegörelse, narkotikabrott eget bruk samt ofredande.

04.51 Göteborg, allmänfarlig ödeläggelse.
Larm inkommer från Tredje Långgatan där en lägenhet skall brinna med öppna lågor och det är oklart om någon finns kvar i bostaden. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Trapphusen är rökfyllda och man påbörjar att evakuera vissa lägenheter till en början. Samtliga som evakueras hänvisas till en lokal i närområdet i avvaktan på räddningsarbetet. En person avförs med ambulans till sjukhus, oklar status i skrivande stund. Lägenheten spärras av i avvaktan på en teknisk undersökning. Oklart hur branden startat men är begränsad till en lägenhet och är släckt efter en stund.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra