Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Götatunneln, Storgatan, Kungälv, Ivar Claessons Gata, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

Göteborg, Götatunneln, Storgatan, Kungälv, Ivar Claessons Gata, Västra Götalands län

23.37 Göteborg, åldringsbrott.
På Welandersgatan har en äldre kvinna blivit lurad av falsk polis som varit hos henne. Hon har blivit av med kontanter till ett värde av ca 175.000:- samt smycken till ett värde av ett par tusen kronor. Man kommer till adressen efter att man tagit kontakt via ett telefonsamtal och presenterar sig som polis. Man gör sedan ett hembesök och där övertygar man målsägande om att hon det är stor risk att hon kommer få inbrott i sin bostad. De har även lyckats med att ta ut pengar från ett flertal bankomater samt gjort överföringar från hennes konto. Polis har gjort förstahandsåtgärder med att ta upp anmälan samt gjort en brottsplatsundersökning i bostaden, ingen gripen i nuläget.

23.57 Göteborg, brott mot knivlagen.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist i Götatunneln och där påträffar patrullen en kniv på en av de personer som färdades i bilen. Kniven tas i beslag och en anmälan skrivs.

01.45 Göteborg, försök till grov misshandel.
Tre killar kan gripas på Storgatan efter att de dragit kniv mot målsägande och dennes vänner. De hade åkt samma spårvagn och av någon okänd anledning hotar man målsägande genom att dra kniv. Flera polispatruller lyckas lokalisera de tre gärningsmännen i närområdet och kan gripa dessa. Man hittar även en kniv på en av de misstänkta personerna som tas i beslag. Samtliga gripna får åka med till stationen för vidare utredning.

02.00 Kungälv, personrån.
En målsägande blir rånad på sin jacka på Ivar Claessons Gata av två för honom okända män. Rånarna hotar honom med en kniv och springer sedan från platsen i riktning mot busstorget. Patruller söker av närområdet men hittar inte på någon som stämmer överens med de uppgifter som målsägande uppger. En anmälan skrivs och ingen gripen i nuläget.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra