Karta som med röd fyrkant ramar in Öckerö, Trollhättan, Alingsås, Rektorsgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Öckerö, Trollhättan, Alingsås, Rektorsgatan, Västra Götalands län

00.58 Öckerö, personrån.
En ung kille blir rånad på sin jacka i närheten av färjeläget på ön av en för honom okänd maskerad kille som hotade honom med en kniv, han uppskattar att rånaren kan vara ca 15 – 18 år. Oklart vart rånaren tog vägen efter rånet. Polis söker av färjan som anländer fastlandet men ingen som kan stämma överens med signalementet på rånaren. Ingen gripen och patrullen tar uppgifter för en anmälan.

03.58 Trollhättan, brott i nära relation m.m.
En kvinna ringer från sin bostad i Sjölanda och berättar att hon blir misshandlad av sin sambo. Han skall vara kvar i bostaden tillsammans med dottern och försöker nu tränga sig in i rummet där målsägande befinner sig. Polis till plats som tar sig in i bostaden och kan då gripa mannen. Visar sig att han har slagit målsägande samt tagit strypgrepp på henne. Dottern har bevittnat delar av händelsen varför mannen även är misstänkt för barnfridsbrott samt misshandel. Mannen får följa med för vidare utredning till polishuset. Kvinnan var inte i behov av sjukhusvård.

04.43 Alingsås, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på Rektorsgatan och ett vittne ser hur någon springer från platsen. Räddningstjänst samt polis till platsen där branden släcks. Polis tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

Mest läst av andra