Karta som med röd fyrkant ramar in Ulricehamn, Jönköpingsvägen, Gullspång, Järnvägsgatan, Borås, Skaraborgsgatan, Grönkullenmotet, Lilla Edet, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

Ulricehamn, Jönköpingsvägen, Gullspång, Järnvägsgatan, Borås, Skaraborgsgatan, Grönkullenmotet, Lilla Edet, Västra Götalands län

Misshandel i relation i Polisområde Storgöteborg.
Under kvällen anmäler en kvinna att hon blivit slagen av sin man i deras gemensamma bostad. Hon har bl a fått örfilar och blivit dragen i håret. Mannen grips av polis misstänkt för misshandel. Inga uppgifter om att kvinnan behövt sjukhusvård.

Misshandel i relation i Polisområde Storgöteborg
En man grips under natten misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Det var grannar som ringde polisen efter att hört bråk i bostaden. Kvinnan har fått en bula i huvudet efter misshandeln.

18.26 Ulricehamn, rån
På Jönköpingsvägen har två unga män blivit rånade på en mobiltelefon. Två ungdomar har hotat dem med en kniv samt även uppvisat en pistol i samband med rånet. Inga personskador. Polisen har sökt efter rånarna men ännu har ingen gripits. Anmälan om rån och grovt vapenbrott har skrivits.

00.25 Gullspång, drograttfylleri samt olovlig körning
På Järnvägsgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Hon tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt olovlig körning.

00.35 Borås, drograttfylleri m.m.
När polisen försöker stoppa en bilist på Skaraborgsgatan försöker föraren istället att komma undan. Ett förföljande inleds och det tas beslut om att försöka stoppa med hjälp av spikmatta. Efter cirka tio minuter kör föraren över spikmattan som lagts ut vid Grönkullenmotet. Föraren, en man som är i 35-årsåldern, är bråkig vid omhändertagandet och misstänks för våldsamt motstånd, drograttfylleri samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

02.17 Lilla Edet, inbrott på Coop
Larmet går på Coop och vittnen ser hur flera ungdomar springer från platsen. Väktare och polis som kommer till platsen kan konstatera att man bland annat stulit snus och rakblad. Efter en stunds sökande med bland annat hund kan tre unga pojkar under 18 år säkras i närheten. På grund av deras låga ålder körs de hem till vårdnadshavare. Ytterligare personer har troligtvis varit med vid inbrottet men har ännu inte anträffats. Anmälan stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra