Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Göteborg, Gustaf Adolfs Torg, Teatern, Mellerud, Skara, Skövde, Lilla Varholmen, Korsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon, dagens presstalespersoner heter Ulla Brehm och Thomas Fuxborg.

Borås, Göteborg, Gustaf Adolfs Torg, Teatern, Mellerud, Skara, Skövde, Lilla Varholmen, Korsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.54 Borås, försök till dråp
En man skriker från sin balkong på några unga killar nere på galan. Mannen kommer ut på gatan och skär en av männen i halsen med en kniv, allt enligt vittnesuppgifter. Polis kan gripa den misstänkte i hans lägenhet och knivar tas i beslag. Den skadade mannen körs med ambulans till sjukhus, enligt uppgift med ytliga skador. En anmälan om försök till dråp skrivs.

22.57 Göteborg, misshandel
Samtal kommer in om slagsmål på Gustaf Adolfs Torg, två grupper av ungdomar slåss. När polis kommer fram finns bara två personer kvar. En av dem har en stickskada i ryggen och den andre har fått en glasflaska i huvudet, båda körs med ambulans till sjukhus. En teknisk undersökning görs och förhör hålls. En anmälan skrivs med rubrik grov misshandel, ingen gripen i nuläget.

00.05, Göteborg, drunkning
Tre kamrater beslutar sig för att simma över vallgraven mitt emot Stora Teatern. En av de tre försvinner i vattnen och några personer som från land ser det hela hoppar i vattnet och mannen fås upp, dock livlös. Mannen konstateras avliden på sjukhus, han var i 30-årsåldern.  

00.44 Mellerud, drograttfylleri
En personbil kontrolleras på Länsväg 2221 Åsenbruk. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern tas med för provtagning. En anmälan skrivs gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, narkotikabrott innehav och brott mot knivlagen.

01.50 Skara, narkotikabrott
En man i 18-årsåldern kontrolleras i centrala Skara av polis, han tas med för provtagning misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Efter provtagning lämnas ynglingen över till en förälder.

04.05 Skövde, grov stöld genom inbrott
Okänd person krossar rutan till ett sovrum och tar sig på detta sätt in i bostaden, vid tillfället var ingen hemma. Oklart i nuläget vad som stulits, en anmälan skrivs och tekniker kommer till plats för undersökning.

05.51 Göteborg, olaga hot
En man är hotfull mot en busschaufför i linjetrafik, bussen är på väg till Lilla Varholmen. Chauffören stannar bussen på Korsvägen i väntan på polis. Mannen var kvar på plats och kunde förhöras. Inga personskador finns uppgivna. Förhör hålls med en man född 1984, han misstänks för olag hot.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra