Karta som med röd fyrkant ramar in Lidköping, Magdalenagatan, Göteborg, Kungsportsplatsen, Förstamajgatan, Gamlestaden, Brunnsparken, Lilla Bommen, Trädgårdsgärdet, Mariestad, Holländaregatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans LIppens.

Lidköping, Magdalenagatan, Göteborg, Kungsportsplatsen, Förstamajgatan, Gamlestaden, Brunnsparken, Lilla Bommen, Trädgårdsgärdet, Mariestad, Holländaregatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.43 Lidköping, brand i container.
Räddningstjänst samt polis larmas fram till Magdalenagatan där en container har satts i brand. Troligen har någon tänt på och sedan lämnat platsen. Branden släcks och polisen skriver en anmälan.

23.19 Göteborg, försök till personrån.
Tre okända unga personer kommer fram till anmälaren och ropar "heja Sverige". De hoppar sedan på honom samt försöker stjäla hans halskedja men lyckas inte. De springer sedan från platsen och polis tillkallas. Man söker av i närområdet men hittar inte på någon som kan sättas i samband med rånförsöket. Rånarna beskrivs att vara i ca 15 års åldern samt en av dem hade rastaflätor. Händelsen utspelade sig på Kungsportsplatsen.

23.42 Göteborg, grov misshandel.
En man i 25 års åldern blir rånad på Förstamajgatan och i samband med detta även knivskuren, oklart vad han blivit av med i skrivande stund. Mannen hoppar på en spårvagn och polis möter honom utanför SKF i Gamlestaden. Patrullen kör honom till sjukhus för att se över sina skador och samtidigt tar uppgifter för en anmälan. Finns inga ytterligare uppgifter i nuläget i ärendet.

00.30 Göteborg grov stöld.
En person blir rånad på sin mobiltelefon i Brunnsparken av flera personer. I samband med rånet får han även ta emot slag av rånarna men behövde ej uppsöka sjukhus. Männen springer från platsen i okänd riktning. En patrull tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

00.51 Sotenäs, trafikolycka.
En personbil kör in i en bergvägg och fattar eld på Länsväg 171 i Hunnebostrand. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Föraren körs med ambulanshelikopter till sjukhus, oklar status.

01.08 Göteborg, misshandel.
En person blir knivskuren i örat på ett stödboende på Lilla Bommen. Polis till platsen som tar uppgifter för en anmälan samt kör anmälaren till sjukhus för vård. Inga uppgifter om händelsen i övrigt.

01.13 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Räddningstjänst samt polis larmas till Trädgårdsgärdet då det brinner i en bostad. Branden har börjat intill spisen och sedan spridit sig upp i fläkten för att sedan ta sig i innertaket. Ingen person i lägenheten kom till skada. En granne som försökte hjälpa till med att släcka branden kördes med ambulans till sjukhus med lättar rökskador. Branden släcks och patrullen tar uppgifter för en anmälan.

05.04 Mariestad, arbetsplatsolycka.
En man klämmer flera fingrar i en vals och körs med ambulans till sjukhus. Händelsen skall ha ägt rum på Katrinerfors bruk på Holländaregatan. Patrullen tar uppgifter för en anmälan.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra