Drabbad av inbrott? Besök vår sida om inbrott för att få tips och råd.

Sammanfattning kväll och natt Relativt lugnt under kvällen/natten enligt RLC i länet. Presstalesperson under lördagen är Stefan Gustafsson.

Trollhättan, Drottningtorget, Bollebygd, Borås, Viared, Töllsjö, Kronans, Göteborg, Brunnsparken, Kanalen, Sahlgrenska Sjukhuset, Tanum, Slottet, Svenneby, Läkaren, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 18.25 Trollhättan, misshandel
Vittnen ser en pågående misshandel vid Drottningtorget. En man ligger på marken och en kvinna sparkar på mannen, de båda båda befinner sig i en grupp av personer. Polis och ambulans tillkallas. Med hjälp av vittnesuppgifter så kan den misstänkta kvinnan gripas på platsen när polisen anländer.

Den skadade körs med hjälp av polis till sjukhuset/NÄL för kontroll, troligen inte allvarligt skadad.

Kl 19.42 Bollebygd, misstänkt drograttfylleri
Polisen får in uppgifter om att den lastbil kört konstigt/vinglat i trafiken på riksväg 40 i höjd med Bollebygd. Polis tillkallas samtidigt som färden går vidare mot Borås. Polis kan stoppa den aktuella bilen vid Viared. Föraren misstänks för drograttfylleri. Föraren medtagen för provtagning.

Kl 20.10 Bollebygd, singelolycka med mc
Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till länsväg 1758, strax innan Töllsjö där en mc uppges ha åkt av vägen.När polisen anländer framkommer att mc:n kört av vägen och in i en stolpe. Föraren, en man avförs med hjälp av ambulans till sjukhus. Föraren uppges haft nacksmärtor men i övrigt ha klara sig ganska bra.  

Kl 22.05 Trollhättan, brand i skola
Räddningstjänst och polis kallas till Kronans skola, Lantamannavägen. Ungdomar uppges ha tänt på en mindre stuga och någon cykel på platsen. Polis åker först in i området där de finner en brinnande cykel och ett lekhus som även det brinner. Polisen lyckas släcka båda bränderna. Flertalet ungdomar på plats, ingen kan dock pekas ut. Anmälan skadegörelse genom brand.

Kl 01.15 Göteborg, försök till mord/dråp
En polispatrull som passerar Brunnsparken ser ett bråk i parken och har en man blir/har blivit knuffad ner i kanalen. En av polismännen i patrullen hoppar i kanalen och lyckas få upp den man som knuffats  i vattnet från botten. HLR påbörjas. Den man som knuffat har sprungit från platsen. Polisen spärrar av platsen där händelsen inträffat, vittnesförhör genomförs. Den man som fallit i vattnet körs till Sahlgrenska sjukhuset med hjälp av ambulans, han var vid liv när han avförs, sjukhuset har senare uppgivit att läget är kritiskt.

Med hjälp av vittnesuppgifter kan polisen få fram uppgifter på den misstänka mannen som kan hämtas till förhör. Den man som vårdas på sjukhus är född 1998 och den man som hämtas till förhör är född 1972. Troligen har även den man som hämtats till förhör fallit i vattnet men lyckats ta sig upp själv och sedan avvikit från platsen. Ärendet leds av åklagare.

UPPDATERING:
Kl 11.00:  
Meddelas att den man som hörts har blivit delgiven misstanke om dråpförsök. Han har anhållits av åklagare efter förhör. Tillståndet för den man som vårdas på sjukhus är fortfarande kritiskt.            

Kl 02.52 Tanum. sjukdomsfall/avliden man
Polisen får in uppgifter om att en man som ligger i ett dike vid Slottet i Svenneby. Polis och ambulans åker till platsen. Man finner mannen liggande i diket tillsammans med en cykel. En ambulanshelikopter med läkare har även larmats. Läkaren kan omedelbart konstatera att mannen är avliden. Cykeln beslagtagen. Inget pekar på att något brott är begånget utan mannen har troligen avlidet genom sjukdom/olycksfall. Kroppen förs till rättsmedicin där man kommer att fastställa dödsorsaken.

Anhöriga har underrättats. Den avlidne var en man född 1952, boende i närområdet.   

  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Trendar just nu