Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Frölunda Torg, Marklandsgatan, Slottsskogen, Bengtsfors, Floragatan, Tanum, Haga, Lycka, Vasaplatsen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesman är Christer Fuxborg.

Göteborg, Frölunda Torg, Marklandsgatan, Slottsskogen, Bengtsfors, Floragatan, Tanum, Haga, Lycka, Vasaplatsen, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.56 Göteborg, skadegörelse m.m.
En man bråkar med sin kvinna på spårvagnshållplatsen intill Frölunda torg. En allmänhet går emellan men får ta emot ett slag från den aggressive mannen och sen går paret ombord på vagnen. Där slår mannen ut en ruta i sitt vrede och sen går paret av vid hållplatsen Marklandsgatan där han fortsätter att vara hotfull mot andra personer. Polis möter upp och kan säkra honom. Han får sova ruset av sig och kommer senare att höras mot sina tidigare handlingar.

23.51 Göteborg, misshandel.
En person kan gripas efter att han hotat och bråkat med flera personer i Azaleadalen, Slottsskogen. Initialt var det tre killar som gick omkring och bråkade men polisen kunde gripa en av dem. Man har tagit upp totalt 6st anmälningar om misshandel från olika personer som råkat ut för de tre killarna. Mannen körs till stationen för vidare förhör där han även kommer få lämna blodprov då han visar tecken på drogpåverkan.

00.32 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sitt hotellrum i centrala Göteborg. Han har tre personer i sitt sällskap som han träffat på stan. När de kommer in på hotellrummet så hjälps de åt att hålla fast anmälaren under tiden som den tredje personen söker igenom hans tillhörigheter och tar det man kommer över. De lämnar hotellet och anmälaren ringer efter polis. Patrull tar uppgifter för en anmälan och beställer ut övervakningsfilmen från hotellet för om möjligt kunna identifiera rånarna.

01.49 Bengtsfors, grov misshandel.
Polis larmas till Floragatan där en man fått skador efter ett stickvapen. Ambulans kommer till platsen för att ta hand om den skadade mannen. Han får åka med tillsjukhus för att se över sina skador. Det är oklart i skrivande stund vad som skett då mannen var svår att få ett sammanhängande svar från.

02.14 Tanum, våld och hot mot tjänsteman.
En ordningsvakt har använt sina handbojor på en man som varit aggressiv och hotfull på Terrassen Bar & Kök varför polis larmas till platsen. Patrullen tar uppgifter för en anmälan.

04.28 Göteborg, personrån.
En person blir rånad på sin halskedja av två personer i Haga. Polis larmas till platsen och söker av området men utan någon lycka. Ingen kom till fysisk skada och patrullen tar uppgifter för en anmälan, grov stöld.

05.21 Göteborg, stöld.
En patrull träffar på en person på Vasaplatsen som blivit utsatt för en ficktjuv. Patrullen tar uppgifter för en anmälan och det är oklart i skrivande stund vad han blivit av med samt hur det gick till.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra