Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Asperögatan, Baltzersgatan, Timmermansgatan, Majorna, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon, dagens presstalesperson är Hans Lippens och i em / kväll tjänstgör Ulla Brehm

Göteborg, Asperögatan, Baltzersgatan, Timmermansgatan, Majorna, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 00:47 Göteborg, inbrott i bil

Polisen larmas till Asperögatan där en inringare sett två-fyra personer gå omkring i området och lysa med ficklampor. Polisen är snabbt på plats och griper två personer invid en bil. En man och en kvinna. De båda hade stöldgods med sig och anmäls för häleri, narkotikabrott, stöld och brott mot knivlagen.

Kl 01:41 Göteborg, trafikbrott

En polispatrull stoppar och kontrollerar en bilförare på Baltzersgatan. Föraren misstänks för grov olovlig körning samt urkundsförfalskning eftersom han uppvisade ett falskt körkort.

Kl 03:56 Göteborg, allmän farlig ödeläggelse

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till Timmermansgatan i Majorna där det ska ha skett någon form av explosion i trapphuset. Två personer har enligt inringare setts springa från platsen i riktning mot Hemköp. Enligt flera olika inringare skall det ha detonerat något utanför en dörr i trapphuset på 6-e våningen samt att det är skador även på 5-e våningsplanet i trapphuset. Inga personskador har inrapporterats. Polis på plats och har spärrat av de två översta våningsplanen, totalt fem lägenheter är utrymda med 9 personer som är skrivna på adressen. De som är evakuerade har på egen hand löst ett tillfälligt boende. Teknisk undersökning kommer att ske under dagen och därefter tas beslut om samtliga boende får återvända till sina lägenheter. Vad det är som har detonerat går innan den tekniska undersökningen är genomförd ej att uttala sig om.

Det finns ingen gripen för gärningen. Anmälan skrivas rörande allmän farlig ödeläggelse.

 Uppdatering kl 11:00. Den tekniska undersökningen är avslutad. Avspärrningarna på platsen är hävda.

 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra