Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Kanelgatan, Länsmanstorget, Partille, Oluff Nilssons Väg, Öjersjö, Uddevalla, Norra Drottninggatan, Trollhättan, Olof Palmes Gata, Heden, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalespersoner är Christer samt Thomas Fuxborg.

Göteborg, Kanelgatan, Länsmanstorget, Partille, Oluff Nilssons Väg, Öjersjö, Uddevalla, Norra Drottninggatan, Trollhättan, Olof Palmes Gata, Heden, Västra götalands län, Västra Götalands län

20.51 Göteborg, personrån.
En kvinna blir påhoppad och rånad av flera män på Kanelgatan utanför ett dagis. Hon blir av med sin jacka samt mobiltelefon. Hon blir mycket chockad men behöver ej uppsöka sjukhus utan blir hemkörd av patrull. Man söker av närområdet men hittar inte på någon som kan sättas i samband med händelsen. Hon säger att flera av rånarna hade masker eller sjalar framför ansiktet med döskalletryck på. De var ganska korta samt smala enligt henne, ingen gripen i nuläget.

21.12 Göteborg, försök till mord.
Två personer blir påskjutna på Länsmanstorget av personer på en moped. De två beskjutna körs med ambulans till sjukhus för vård, oklara skador. Enligt vittnen skall en stått vid en svart moped medan den andre hade varit framme och skjutit mot de båda männen. Han springer sedan mot mopeden där den andre står och väntar för att sedan åka från platsen i riktning mot Svartemosse. Man hittar hylsor samt spärrar av området kring platsen samt hör vittnen. Gärningsmännen skall varit helt svartklädda samt luvor för ansiktet, ingen gripen i nuläget.

23.10 Partille, skadegörelse genom brand.
Vittne ser hur några personer sätter eld på en parkerad bil på Oluff Nilssons Väg och lämnar sedan platsen i en bil i riktning mot Öjersjö. Räddningstjänst samt polis till platsen som släcker elden och då visar det sig att en bil är helt utbrunnen och en annan bil blivit skadad då den stått nära den förstnämnda.

02.25 Uddevalla, misshandel m.m.
Inkommer uppgifter om att flera personer slåss på Norra Drottninggatan varför polis larmas till platsen tillsammans med ambulans. Visar sig att några personer har gått emellan ett bråk och i sin tur sedan blivit misshandlade av samma personer. Två personer förs med ambulans till NÄL och en tredje plåstras om på platsen. Finns bra vittnesuppgifter som polisen kommer jobba vidare med under söndagen för om möjligt identifiera de misstänkta. Brottsrubriceringen är misshandel, ofredande samt skadegörelse på en bil.

02.31 Trollhättan, brott mot vapenlagen.
En patrull kontrollerar en kille på Olof Palmes Gata och där påträffas en så kallad "teaser" som tas i beslag, en anmälan skrivs.

03.10 Göteborg, personrån.
Några personer blir rånade på Heden av två personer på sina tillhörigheter i form av mobiltelefon samt en plånbok. Det är två rånare som rånat fyra personer invid minigolfen på Heden. Polis till plats som kan ganska snabbt gripa de båda rånarna som inte hunnit så lång ifrån platsen tack vare ett bra signalement, bra vittnesmål samt bra polisarbete. I samband med visitation påträffas en kniv på en av rånarna som tas i beslag. Rånarna körs in till stationen för vidare utredning. Ingen behövde uppsöka sjukhus.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra