Karta som med röd fyrkant ramar in Jordbrovägen, Göteborg, Nordhemsgatan, Rosenlundsgatan, Aröd, Älvsborgsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Tommy Nyman samt Stefan Gustavsson.

Jordbrovägen, Göteborg, Nordhemsgatan, Rosenlundsgatan, Aröd, Älvsborgsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.30 Dals-Ed, inbrottsstöld i bostad.
En patrull larmas till Jordbrovägen då man misstänker att någon gör inbrott i en bostad. Vittne säger att man hör hur någon rör sig i aktuell bostad och enligt dem skall ingen vara hemma utan det måste vara någon obehörig. När patrullen kommer fram får de även information om att det varit inbrott i bostaden tidigare under dagen och det skall vara samma bil parkerad på utsidan som senast. Patrullen kan gripa en person som kan sättas i samband med inbrotten. Personen får följa med till stationen för vidare utredning. I skrivande stund oklart om det saknas något från bostaden.

00.09 Göteborg, skadegörelse.
En person ses banka på en parkerad bil på Nordhemsgatan och ett vittne tror att personen försöker göra inbrott i aktuell bil. Polis till plats som kan avbryta händelsen. Personen är så påverkad att han får följa med till stationen för att sova ruset av sig innan man kan höra honom angående händelsen. Bilägaren underrättad om att det blivit skador på bilen.

01.54 Göteborg, narkotikabrott.
En patrull stannar och kontrollerar en person på Rosenlundsgatan. Mannen visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

01.58 Göteborg, brott mot vapenlagen.
En person ringer in till polisen och berättar att han har hittat en påse med misstänkt ammunition i. Polis kommer till platsen som tar hand om påsen och det visar sig vara ammunition precis som inringaren uppgav. Påsen hittas i området kring Aröd.

04.45 Göteborg, grov stöld.
Larmet till en närbutik på Älvsborgsgatan går varför väktare samt polis åker till platsen. Man kan konstatera att dörren till butiken är uppbruten men inga personer är kvar på platsen. Lite oklart i nuläget vad som saknas men skadorna på dörren åtgärdas samt man försöker kontakta ägaren. En lokal tekniker kommer att skickas till platsen under dagen för att göra en platsundersökning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra