Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Göteborg, Solstrålegatan, Strömstad, Siriusgatan, Mölndalsbro, Lerum, Floda, Västra götalands län, Västra Götalands län

20.20 Göteborg, försök till mord
I en lägenhet på Solstrålegatan har en kvinna i 25-årsåldern fått ett knivhugg i ryggen. Hon är förd till sjukhus med oklara skador. I samma lägenhet befann sig två män, 27 respektive 50 år gamla, och båda grips och först till polishuset för vidare utredning.

23.05 Strömstad, drograttfylleri m.m.
På länsväg 164 vid Håve stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 45-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. I bilen hittas narkotika, en kniv samt en patron. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, vapenbrott, brott mot knivlagen samt innehav av narkotika.

01.33 Göteborg, bilbrand
På Siriusgatan har det brunnit i flera bilar. Minst tre bilar har blivit skadade och räddningstjänst samt polis har varit på plats. Polisen skriver anmälan om skadegörelse genom brand.

01.53 Mölndal, personrån
I Mölndalsbro blir en kille rånad på sin mobiltelefon. Vid rånet blir han slagen men behöver inte uppsöka sjukhus. Rånaren springer från platsen men via hitta min iPhone kan han lokaliseras. När polisen får syn på rånaren försöker han springa men hinns snabbt upp av patrullen. Strax innan hade han slängt ifrån sig mobilen men den hittas och kan lämnas tillbaka till ägaren. Den gripne är i 25-årsåldern.

05.02 Lerum, trafikolycka
På E20 mellan Kastenhof och Floda har en bil kört av vägen och voltat. Fyra personer mellan 17 och 20 år färdades i bilen och samtliga är förda till sjukhus i Göteborg. Polisen återkommer med skadeläget när alla utredningsåtgärder är slutförda. Bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning. Under räddningsarbetet stängdes E20 av för trafik. Kolckan 05.50 öppnades vägen igen. En förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har inletts.
09.15 Uppdatering
En av de skadade i olyckan, en 17-årig kvinna, avled på sjukhuset. Hennes anhöriga är underrättade. För två av dem som skadades är läget stabilt och för en är skadeläget oklart.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra