Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Andra Långgatan, Lidköping, Hagalund, Jordhyttegatan, Lysekil, Stångholmen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn natt i länet, inga större händelser. Presstalesman under måndag morgon är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Andra Långgatan, Lidköping, Hagalund, Jordhyttegatan, Lysekil, Stångholmen, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 19.29 Göteborg, rån
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad på Andra Långgatan. Två män uppges ha hotat honom med ett pistolliknande föremål, mannen ska även ha fått slagit honom. De har därefter tillgripit ca 500 kr och ett par hörlurar. Polisen tar upp anmälan. Inga uppgifter om personskador/sjukhusvård.  

Ca kl 20.15 så hittar polisen ett par män i området som stämmer in på signalement mm. Polisen finner även gods som kan komma från rånet. De båda männen identifieras och hörs. Ingen grips.   

Kl 20.11 Lidköping, brand
Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till Hagalund där det ska brinna i ett stall. När man kommer fram så är stallet helt övertänt. Det finns inga djur i stallet. Branden har dock spridit sig till parkerade bilar. Inga kända personskador. Viss spridningsrisk till närliggande byggnader. Då det inte finns någon förklaring till hur branden startat så upprättar polisen en anmälan om mordbrand. Platsen spärras av för teknisk undersökning.

Kl 04.17 Göteborg, brand
Räddningstjänst och polis kallas till Sannaskolan, Jordhyttegatan med anledning av brand. det visar sig vara en förrådsbyggnad intill skolan som brinner. Branden släcks och polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.

Kl 04.18 Lysekil, räddningsinsats
Kustbevakning och polis larmas till Stångholmen utanför Lysekil med uppgifter om att en fiskebåt ska ha gått på grund. Besättningen på båten, fyra man ska ha tagit sig upp på en närliggande holme och båten ska stå på grund. Båten tar in mycket vatten. Inga uppgifter om att någon i besättning ska vara skadade.

Kustbevakningen arbetar med att försöka rädda båten från att sjunka. Polisen kommer så fort det finns möjlighet att höra de fyra som fanns i besättningen för att få fram anledningen till olyckan. Anmälan/misstanke om vårdslöshet i sjötrafik samt eventuellt miljöbrott. Händelsen pågår.

Kl 08.50 Uppdatering: Bogsering av båten pågår mot Grötö med hjälp av kustbevakning (Frågor till kustbevakningen). Inga personskador. Anmälan vårdslöshet i sjötrafik som kommer att utredas. Händelsen inträffade i samband med att två båtar fiskat sill, en av båtarna har då kommit för nära land och gått på grund. Ingen misstanke om påverkan då det gäller den aktuella besättningen.  

Kl 05.17 Kungälv, inbrottsstöld i källare
Polis larmas till Nunnegårdsvägen där boende hört ljud från källaren. Polis anländer och man finner två män i källaren som grips misstänkta för inbrottsstöld.    

    

  


   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra