Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Surte, Alingsås, Lidköping, Götene, Skälvum, Göteborg, Arendal, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalersperson är på plats.

Borås, Surte, Alingsås, Lidköping, Götene, Skälvum, Göteborg, Arendal, Västra Götalands län

22:58 Borås, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
Allmänhet kontaktar polisen och uppger att en man envarsgripit en misstänkt tjuv, en man i 50-årsåldern. Denne ska ha stulit en elscooter och hålls kvar på platsen i väntan på polis. En patrull åker till platsen och en anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen upprättas. Misstänkt är mannen i 50-årsåldern. Mannen blir samtidigt målsägande i ett misshandelsärende, med en man i 35-årsåldern som misstänkt.

00:15 Ale, grov stöld
En man i 40-årsåldern ringer polisen och uppger att han blivit bestulen vid tågstationen i Surte, omkring klockan 21.30. Gärningsmannen ska ha följt efter målsägande till ett inhägnat trapphus och därefter dunkat honom i ryggen, som en slags ”hälsning”. I samband med det tillgrep tjuven målsägandes guldkedja. En patrull har hört målsägande och upprättat en anmälan gällande grov stöld.

00:53 Alingsås, brott mot vapenlagen
En person kontaktar polisen och uppger att en okänd gärningsperson beskjutit anmälarens fordon med ett luftvapen under färd. Enligt inringaren har en passagerare fått ont i armen till följd. Polis har hört de inblandade, som inte var i behov av ambulans. Polisen har sökt i närområdet utan att påträffa någon misstänkt gärningsperson. Händelsen utreds initialt som misshandel och brott mot vapenlagen.

01:22 Lidköping, stöld genom inbrott
Polisen larmas efter att ett kameralarm lösts ut i en fotbollsklubbs lokaler. Via kamera har anmälaren sett en man med pannlampa röra sig inne i lokalerna. En patrull har varit på plats och en anmälan om stöld genom inbrott upprättas. Dörrar till lokalerna samt till förråd är uppbrutna, ingen misstänkt kvar på platsen. Det är oklart om något tillgripits. Personal från fotbollsklubben kommer att göra en inventering under dagen.

04:05 Götene, stöld genom inbrott
Ett vaktbolag kontaktar polisen då ett larm lösts ut i en kyrka i Skälvum. Ingen misstänkt gärningsperson är kvar på platsen när polis och väktare anländer till platsen. En ytterdörr är uppbruten, oklart vad som tillgripits. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

05:24 Göteborg, stöld genom inbrott
Ett företag i Arendal kontaktar polisen och uppger att de har haft inbrott. Exakta tidpunkten för brottet är oklar. Fyra lastbilar ska vara tömda på diesel. Varje lastbil uppges rymma omkring 1000 liter. Däcken på fordonen har också skurits sönder. Ingen misstänkt i nuläget.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...