Karta som med röd fyrkant ramar in Mölndal, Åby, Fässberg, Vänersborg, Torpa, Partille, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

Mölndal, Åby, Fässberg, Vänersborg, Torpa, Partille, Västra Götalands län

00.34 Mölndal, grovt vapenbrott samt försök till mord.
Flera oberoende av varandra ringer in till polisen och berättar att man har hört ett antal skott avlossats i området Åby. Man har även sett personer lämna på någon form av moped/ scooter i samband med skottlossningen. Flera patruller till platsen som söker av området för att lokalisera var den kan ha ägt rum. Efter lite sökande hittar man tomhylsor samt lokaliserar skador i en fastighet i området. Ingen person inrapporterad skadad i samband med händelsen. Ingen gripen i nuläget och platsen avspärrad för en teknisk undersökning. Dörrknackning samt trygghetsskapande åtgärder vidtas för att fånga upp iakttagelser från folk som bor och vistas i området.

03.03 Mölndal, drograttfylleri.
En bil kommer in på en bensinstation i Fässberg och där tycker ett vittne att man uppträder konstigt som om man var påverkad av något. Polis till platsen som kontrollerar föraren och denne visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

04.04 Vänersborg, olaga intrång.
Ett kameralarm går på en återvinningscentral i området Torpa varför väktare samt polis beger sig till platsen. Visar sig att grinden är forcerad och man påträffar en man i 55 års åldern inne på området. Mannen är misstänkt för olaga intrång och en anmälan skrivs.

05.35 Partille, skadegörelse genom brand.
En parkerad bil brinner på Kanalstråket varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och det är i skrivande stund oklart vad det är som orsakat branden, en anmälan skrivs.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra