Karta som med röd fyrkant ramar in Falköping, Skövdevägen, Göteborg, Mandolingatan, Lövgärdet, Herrljunga, Horsbyvägen, Linnéplatsen, Älvsborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här följer ett urval av nattens händelser.

Falköping, Skövdevägen, Göteborg, Mandolingatan, Lövgärdet, Herrljunga, Horsbyvägen, Linnéplatsen, Älvsborg, Västra Götalands län

00:11, försök till stöld, Bollebygd
Vi får larm om att någon har slangat diesel från en tank på en lastbil. En större mängd diesel har läckt ut. Räddningstjänst och polis åker till platsen. På plats hittar polisen bland annat pumpar och dunkar. Två gärningspersoner har setts lämna platsen. Ingen gripen. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

00:28, rattfylleri, Falköping
En patrull stoppar en bil på Skövdevägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri. Han misstänks även för narkotikabrott eget bruk.

01:30, rån, Göteborg
Två gärningsmän går fram till en kvinna vid Mandolingatan. De tilltvingar sig kvinnans telefon genom att bland annat örfila henne och försvinner från platsen. Polis larmas till platsen. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. En anmälan om rån är upprättad.

01:37, falsklarm, Göteborg
Vi får in ett larm om att tre maskerade gärningsmän ska misshandla en kvinna på en adress i Lövgärdet. De ska sedan enligt uppgift sprungit från platsen. Ambulans och polis larmas till platsen. När polis kommer finns det inget som tyder på brott. En anmälan om falsklarm är upprättad.

03:20, försök till stöld, Herrljunga
Det går ett inbrottslarm på ett apotek på Horsbyvägen. Väktare och polis åker till platsen. En gärningsperson är kvar på plats och grips misstänkt för försök till stöld.  

04:20, rån, Göteborg
Vi får in ett larm om att en kvinna har blivit rånad på en väska vid Linnéplatsen. Fyra gärningspersoner har bland annat sparkat kvinnan och sedan sprungit från platsen. Polis åker till platsen och söker med bland annat hund, men utan att anträffa några gärningspersoner. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov.

PO Älvsborg, grov kvinnofridskränkning
En man slår till och puttar en kvinna ur en rullstol, så hon hamnar på golvet. Kvinnan lyckas ta sig upp och in till en granne, där hon larmar polis. En patrull griper mannen på den aktuella adressen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra