Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Haga Nygata, Hagakyrkan, Grästorp, Götene, Västgötagatan, Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Haga Nygata, Hagakyrkan, Grästorp, Götene, Västgötagatan, Götaland, Västra Götalands län

02:33 rån, Göteborg: Vid Haga Nygata kommer två killar fram till en man och kvinna i 25-årsåldern. De säger att de vill låna mannens mobiltelefon, men slår honom i stället med knogjärn och tar mobilen och försvinner i riktning mot Hagakyrkan. Polis letar efter killarna, men utan resultat. Även kameror i området används för att försöka identifiera de misstänkta rånarna. En anmälan om rån upprättas. Mannen som blev slagen behöver inte läkarvård.

03:20 Grästorp, trafikolycka personskada: I höjd med Häljestena på riksväg 44 har en bil voltat och hamnat upp och ner i diket. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, lyckas ta sig ur bilen. Hon är lindrigt skadad och förs till sjukhus för undersökning. Kvinnan misstänks för drograttfylla.

06.12 brand, Götene: På Västgötagatan brinner en friggebod. Den ligger 20 meter från ett boningshus. Räddningstjänst och polis är på plats. Branden är släckt och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Ingen misstänkt i nuläget. Ingen är heller skadad.

Viltolyckor, Västra Götaland: Från klockan 22.00 i går kväll har ett 30-tal viltolyckor med rådjur inträffat i Västra Götaland. Inga personskador har rapporterats i dessa fall.
Om du råkat ut för en viltolycka ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan har skett. Detta ska göras även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.
När polisen får besked om en viltolycka görs en bedömning och en kontaktperson från Nationella viltolycksrådet (NVR) kontaktas och rings ut till olycksplatsen. Kontaktpersonen har god lokalkännedom och ser till att ett eventuellt eftersök påbörjas för att minska djurets lidande.

Läs mer på: https://polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/viltolyckor/

Mest läst av andra