Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Fristad, Göteborg, Järnbrott, Angered, Svenstorpsvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Borås, Fristad, Göteborg, Järnbrott, Angered, Svenstorpsvägen, Västra Götalands län

03:04, Borås, rattfylleri
En patrull stoppar en bil på riksväg 42 vid Fristad. Föraren omhändertas misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Man anträffar även en kniv och narkotika och föraren är även misstänkt för grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott innehav.

23:29, Göteborg, försök till mord
Vi får in ett flertal samtal om skottlossning och att en person ligger på marken på en adress i Järnbrott. Minst en gärningsperson har setts springa från platsen. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen har en skottskada i ena benet och även en skada i huvudet. Han har även blivit påkörd i samband med skottlossningen. Han förs till sjukhus i ambulans. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Polis har under natten gripit två personer i 18-årsåldern i anslutning till platsen.

Uppdatering kl.10:43 De två gripna är sedermera anhållna av åklagare. En är anhållen skäligen misstänkt för försök till mord och den andre på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Utredningsarbetet fortgår och det kan inte uteslutas att ytterligare personer frihetsberövas.

Uppdatering kl. 11:35 Polisen kommer finnas på plats i området med bland annat det mobila poliskontoret under ett antal dagar med anledning av händelsen. Samtidigt jobbar även polisen i dialog med både fastighetsägare och stadsdelsförvaltningen i det trygghetsskapande arbetet.  

23:08, Göteborg, rån
Polis larmas till Angered med anledning av att en man har blivit knivskuren i benet vid en hållplats på Storåväg. Två gärningspersoner har rånat mannen på en halskedja och i samband med detta knivskurit mannen i benet. En patrull kör mannen till sjukhus. Polis kan senare gripa en person misstänkt för grovt rån.

22:14, Ale, skadegörelse
Vi får in ett larm om att flertal ungdomar har vält och sedan tänt eld på en behållare i anslutning till en husvagn på Svenstorpsvägen. En person släcker elden med en brandsläckare. Polis kommer till platsen. Inga gärningspersoner kvar på platsen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.  

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra