Karta som med röd fyrkant ramar in Mölnlycke, Göteborg, Färgelanda, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Mölnlycke, Göteborg, Färgelanda, Västra Götalands län

20:53 olaga hot, Mölnlycke: En taxichaufför kontaktar polisen och uppger att en kund, en man i 65-årsåldern, vägrar att stiga ur taxibilen. Kunden vill inte betala för sig och ska också ha hotat taxichauffören. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan om hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Mannen tas med till stationen för tillnyktring och förhör.


21:51 framkallande av fara för annan, Göteborg: En man i 45-årsåldern kontaktar polis och berättar att han tidigare under dagen varit i en park med en minderårig anhörig. Barnet ska ha stoppat något i munnen, som mannen tagit ut. Under kvällen blev barnet illamående och trött och man sökte vård på sjukhus. Där visade det sig att det var en större mängd hasch som barnet hade stoppat i munnen. En patrull åker till sjukhuset för att inhämta fler uppgifter. En anmälan om narkotikainnehav samt framkallande av fara för annan har upprättats, okänd gärningsman. Barnets hälsoläge är oklart.


01:55 olaga hot, Färgelanda: En man i 20-årsåldern ringer polis och uppger att någon försöker ta sig in i hans lägenhet. Larmoperatören hör hur någon bankar på dörren och ropar in genom brevinkastet. När patrullen kommer till platsen finns dock ingen kvar i trappuppgången. Inringaren hörs och en anmälan om olaga hot samt ofredande skrivs.


02:05 inbrott, Göteborg: En skärrad man i 50-årsåldern ringer polisen och uppger att han vaknat av ett oljud och därefter påträffat en maskerad man i sin bostad. Anmälaren sa åt mannen att gå därifrån, vilket gärningsmannen då gjorde. Polisen åker till platsen för att höra mannen och säkra eventuell bevisning. En anmälan om inbrott har upprättats. Ingenting ska ha stulits från bostaden och ingen person uppges ha kommit till fysisk skada.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra