Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Inlandsgatan, Partille, Brastad, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Inlandsgatan, Partille, Brastad, Västra Götalands län

18:29, rån, Göteborg: En man i 50-årsåldern larmar polis och uppger att han blivit utsatt för ett rån på Inlandsgatan. Två okända män, en av dem maskerad, ska ha konfronterat målsägande och tvingat honom att låsa upp och överlämna en motocross. De lämnar därefter till fots. Polis åker till platsen men lyckas inte lokalisera någon misstänkt gärningsman. En anmälan gällande rån har upprättats.


19:18, försvunnen person, Partille: En kvinna i 80-årsåldern ringer hemtjänsten och berättar att hon inte vet var hon är, och att det är mörkt och kallt. Polisen operatör får kontakt med kvinnan och man försöker fastställa hennes position utifrån vad hon hör av en radiobil som kör med påslagen siren i området. Sökområdet kan på så sätt begränsas. Drönare och polisens helikopter flyger över platsen, den senare lokaliserar kvinnan och guidar en fotpatrull till kvinnan. Hon förs med ambulans till sjukhus för kontroll.


21:59, stöld, Brastad: Polisen får samtal om en pågående stöld av julgranar från en livsmedelsbutik. Enligt inringaren har en grupp ungdomar plockat med sig ett 30-tal granar. Ungdomarna ska därefter ha placerat ut granarna på olika platser – bland annat på butikens tak, i en busskur, i en rondell etc. En patrull åker till platsen men ungdomarna har då lämnat. Viss bevisning har säkrats och tre pojkar i 15-årsåldern är misstänkta i ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra