Karta som med röd fyrkant ramar in Gulskärsvägen, Åsboholmsgatan, Torggatan, Neptunusgatan, Majorna, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

Gulskärsvägen, Åsboholmsgatan, Torggatan, Neptunusgatan, Majorna, Västra Götalands län

07:06, brand, Kungälv
Vi får larm om en brand i en villa på Gulskärsvägen. Larmet kommer in via SOS. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det brinner för fullt enligt uppgift, men alla ska vara ute ur bostaden.

Uppdatering kl. 09:41 Räddningstjänsten kommer enligt uppgift låta villan brinna ner. Fortsatt inga uppgifter om personskador. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. En anmälan gällande mordbrand är upprättad. Ingen misstänkt.

04:50, rån, Borås
En gärningsperson följer efter en man. När gärningspersonen kommer jämsides knuffar till och skallar mannen. Han hotar även mannen. Mannen lyckas dock prata sig ur situationen och gärningspersonen försvinner i riktning mot Åsboholmsgatan/sjukhuset. Polis söker i området med bland annat hund och anträffar en man som stämmer in på signalementet. Han grips misstänkt för försök till rån. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov.

04:11, brand, Vårgårda
En patrull upptäcker en brand i en container på Torggatan. Räddningstjänsten på plats. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

01:17, misshandel, Falköping
I samband med en hemmafest dyker det upp oinbjudna gäster. När de blir avvisade från festen blir de aggressiva. De ska då bland annat krossat en ruta och tagit strypgrepp på två kvinnor. Polis kommer till platsen. Inga uppgifter om ambulansbehov. Gärningspersonerna är kvar i anslutning till platsen. Patrullen upprättar en anmälan gällande misshandel med en misstänkt. Ytterligare en person är misstänkt för misshandel, hemfridsbrott samt skadegörelse.

22:51, rattfylleri, Göteborg
En patrull försöker stoppa en bil i samband med en trafikkontroll på Hisingsbron. Föraren av bilen vänder om. Polis kör efter bilen och föraren stannar på Neptunusgatan. Han omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och innehav, olovlig körning samt ej stannat på polismans tecken.

20:37, försök till mord, Göteborg
Polis och ambulans larmas till en adress i Majorna med anledning av ett misstänkt våldsbrott. När patrull kommer fram anträffar men en skadad kvinna. Även en man befinner sig i bostaden. Kvinnan förs till sjukhus i ambulans. Mannen grips misstänkt för försök till mord. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Man har även jobbat med dörrknackning på adressen. Inget nytt i ärendet under morgonen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra