Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Landvetter Flygplats, Göteborg, Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett litet urval från nattens händelser.

Lerum, Landvetter Flygplats, Göteborg, Götaland, Västra Götalands län

Lördag, 9/9

21:00, Lerum, rån
En pojke under arton år utsattes under gårdagskvällen för ett personrån. Enligt målsägande rör det sig om en gärningsperson i 20-årsåldern. Denne har genom hot tvingat till sig målsägandes plånbok och mobiltelefon. Inga fysiska skador har rapporterats in. Ingen person har gripits i nuläget.

22:20, Landvetter flygplats
I säkerhetskontrollen på Landvetter flygplats anträffade säkerhetspersonalen ett misstänkt farligt föremål. Av säkerhetsskäl spärrades delar av flygplatsen av. Polis och räddningstjänst tillkallades, och två personer kunde säkras på platsen. Nationella bombskyddet kunde sedan avfärda föremålet som ofarligt, men en anmälan skrevs gällande brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Klargörande/uppdatering
De två säkrade personerna släpptes på fri fot, inga misstankar om brott.

Söndag, 9/10

03:19, Göteborg, rån
En man i 30-årsåldern blev under natten i centrala Göteborg nedbrottad och bestulen på sin klocka. Händelsen rubricerades som rån. Ingen gärningsperson har gripits i nuläget.

Övrigt
I övrigt har polisen i Västra Götaland bland annat hanterat arton fyllerier, åtta narkotikabrott och ett antal rattfyllerier. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten i Västra Götalands län

Mest läst av andra