Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Ett urval av nattens händelse. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av nattens händelse. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

Borås, Parkstaden, Partille, Falköping, Göteborg, Drottningtorget, Frufällan, Karl Johansgatan, Andra Långgatan, Västra Götalands län

22:40, olaga hot, Borås
En person kommer till polisstationen och uppger att ett antal personer har förföljt honom i bil. En av personerna i bilen ska enligt uppgift riktat ett pistolliknande föremål i Parkstaden. De ska sedan kört från platsen i okänd riktning. En anmälan om olaga hot är upprättad.

00:15, misshandel, Partille
Vi får in ett larm om att en person har blivit slagen i ansiktet och sparkad på av ett antal yngre gärningspersoner på en gångbana. De ska enligt uppgift även skjutit raketer och kastat smällare. Polis kommer till platsen. Inga gärningspersoner kvar. Inga uppgifter om allvarligare skador eller behov av ambulans. En anmälan om misshandel är upprättad. Ingen misstänkt eller gripen.

01:52, rattfylleri, Falköping
En patrull stoppar en bil på riksväg 46. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och innehav samt grov olovlig körning.

02:17, misshandel, Göteborg
En ordningsvakt har gripit en person för misshandel vid Drottningtorget. Gärningspersonen har enligt uppgift först slagit till en bil och sedan slagit bilägaren i ansiktet. Inget behov av ambulans. Polis kommer till platsen och skriver en anmälan om misshandel.

03:08, försök till mord, Borås
Vi får in ett larm om en skadad man på riksväg 42 vid Frufällan. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus i ambulans. Vaken och talbar. Polisen har under natten genomfört utredningsåtgärder och kommer under dagen genomföra ytterligare förhör med bland annat målsägande. I nuläget ingen gripen.

Uppdatering 12:46 En man i 30-årsåldern hämtades till förhör under morgonen. Han har nu under förmiddagen anhållits misstänkt för försök till mord.

03:29, rån, Göteborg
Vi får larm om en man som blöder från huvudet på Karl Johansgatan. Patrull åker till platsen. Inget behov av ambulans. Mannen uppger att han har blivit rånad på en halskedja. Patrullen skriver en anmälan om rån. Ingen misstänkt eller gripen.

04:12, misshandel, Göteborg
Vi får larm om en man som blivit misshandlad på Andra Långgatan. Polis åker till platsen och kan där gripa tre gärningspersoner. Inga uppgifter om skador eller behov av ambulans.

Uppdatering 10:42 Det visar sig att misshandeln är en del i ett rån. Det tre gripna är nu anhållna misstänkta för rån. De ska bland annat rånat målsägande på en guldkedja, kontokort och mobiltelefon enligt uppgift. Fortsatt inga uppgifter om skadeläget för målsägande.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra