Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Ett urval ur aktuella händelser i länet under kvällen/natten. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur aktuella händelser i länet under kvällen/natten.

Trollhättan, Trollgatan, Fiskebäck, Göteborg, Allmänna Vägen, Karl Johansgatan, Åmål, Hamngatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Skövde, Majorsgatan, Uddevalla, Roddaregatan, Lidköping, Järpås, Älvsborg, Västra Götalands län

Kl 23.00 Trollhättan, brand i parkeringshus
Polis och räddningstjänst larmas till ett parkeringshus vid Trollgatan. Det uppges brinna på platsen. När man kommer fram brinner det i en bil. På platsen finns i övrigt ett 20-tal bilar parkerade. Vittnet till händelsen säger sig ha sett en eller två män lämna platsen i samband med branden. Branden släcks och polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen. 

Kl 23.25 Trafikolycka, Göteborg
Polis och ambulans larmas till Skärsvallsgatan i Fiskebäck där en personbil och en moped ska varit  involverade i en trafikolycka. Mopedisten uppges vara skadad. Mopedisten avförs från platsen i ambulans, troligen benbrott. Föraren av mopeden är en man, drygt 50-år som misstänks för att framför oregistrerad moped. Föraren av bilen uppges vara oskadd. 

Kl 23.27 Göteborg, trafikolycka med spårvagn
En spårvagn och en personbil kolliderar vid Allmänna vägen/Karl Johansgatan. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Inga personskador. Föraren av personbilen, en man misstänks för vårdslöshet i trafik.   

Kl 01.14, Åmål, försök till mord 
Ordningsvakter tillkallar polis till en studentfest vid Hamngatan. På platsen uppges det vara bråkigt, ca 200 ungdomar/studenter på plats. Enligt ordningsvakterna så ska de även pågå någon typ av misshandel. Ordningsvakterna, totalt 7 stycken uppger att det är mycket stökigt på platsen. När polisen anländer så framkommer även uppgifter om att en person troligen är knivskuren. 

Den skadade har bl a skador i bålen som betraktas som allvarliga, han är dock vaken och talbar. Ambulans tillkallas. Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. En ung man pekas ut som gärningsman och grips. Båda är ca 18 år.  Den skadade avförs till ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Polisen gör även ett fynd av en kniv på brottsplatsen. Brottsplatsen spärras av. En bil tas i beslag. 

Kl 09.45, Uppdatering ovan:
Den man som greps vid brottsplatsen är numera anhållen av åklagare. Misstänkt för delaktighet i brottet. De skadade befinner sig under vård och har inte kunnat höras. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt. 

Inga övriga uppgifter kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

Kl 02.39 Skövde, rån
Två kvinnor uppger att det blivit överfallna och rånade i Garpaparken/Majorsgatan. Tre för dem okända unga män som var maskerade med halsdukar och luvtröjor ska ha slagit dem, inga kända vapen. Någon uppges ha fått skador på en hand, armbåge och knä. Okänd omfattning. 
Polisen söker i närområdet efter gärningsmännen, ingen grips. Anmälan upprättas med rubricering rån. 

Kl 03.43 Uddevalla, bilbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Roddaregatan där en bil uppges brinna. Branden ska även ha spridit sig till närparkerad bil. På plats släcks branden av räddningstjänsten. Oklart hur banden uppstod men polisen upprättar anmälan skadegörelse genom brand. 

04.40 Lidköping, trafikolycka singel
Larm om en singelolycka  på länsväg 187 Ambjörsgården, Järpås. Bilen har av okänd anledning kört av vägen och voltat ute på en åker. föraren uppges ha tagit sig ur bilen. Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen. På plats anträffas föraren en man, drygt 40 år. Inga kända personskador. Föraren misstänks dock för vårdslöshet i trafik alt. grov vårdslöshet i trafik. Anmälan upprättas. 

_________________________________________

Polisområde Älvsborg, brott i nära relation
Under natten har polis larmats till en bostad i polisområde Älvsborg av en en kvinna som uppger att hon blivit slagen av sin make. Kvinnan uppges befinna sig i sovrummet med en nyfödd bebis. Hon uppger vidare att detta har inträffat tidigare. Mannen ska nu befinns sig i ett annat rum och städa upp efter deras bråk. Kvinnan är väldigt tveksam till att göra anmälan. De ska båda ha druckit alkohol under kvällen. Hon ska enligt egen utsaga ha en mindre skada i pannan. Polis åker till adressen.

Mannen kan säkras i entrén till bostaden av polis. Han grips för misshandel. Kvinnans skador kontrolleras av ambulanspersonal på plats. 

  


 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra