Karta som med röd fyrkant ramar in Bengtsfors, Steneby, Göteborg, Skara, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser.

Bengtsfors, Steneby, Göteborg, Skara, Västra Götalands län

Kl 21.45 Bengtsfors, försök till mord
Polis och ambulans larmas till en fastighet i Steneby. Larm om en knivskadad person, den skadade ska vara vaken och talbar. I övrigt okänt skadeläge. På platsen ska det befinna sig fyra personer. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Den skadade är på tillfälligt besök i Sverige. 

På plats anträffas den skadade samt ytterligare tre personer. Samtliga involverade har konsumerat alkohol. Ingen kan direkt redogöra för vad som inträffat. Den skadade avförs till sjukhus, NÄL. Hans tillstånd uppges senare vara allvarligt men stabilt. Övriga i fastigheten grips. I samband med gripandet försöker en av de gripna bita polis. Han misstänks även för våld mot tjänsteman alt. försök till. Platsen avspärrad. Teknisk undersökning kommer att genomföras.  

08.15 Uppdatering, information via polisen Fyrbodal
Samtliga tre misstänkta har delgivits misstanke om brottet, försök till mord. De har anhållits av åklagare efter förhör. Skadeläget för brottsoffret är, enligt uppgift från sjukvården, stabilt. Han har gått att höra. Ingen ytterligare information från förundersökningen i nuläget. 

Kl 01.28 Göteborg, personrån
En yngre man larmar polisen om att han blivit rånad, troligen på en toalett inne på en krog i centrala Göteborg. Ett flertal gärningsmän ska ha tvingat honom att swisha över pengar till en av gärningsmännen. I samband med detta så tror offret att han sett något som kan vara ett vapen. Polisen får fram uppgifter på en gärningsman och genomför spaning. Kort därefter så kan en yngre man gripas misstänkt för rån. Den misstänkte anhölls efter förhör.  

Kl 05.10 Skara, försök till mord
En man anträffas utomhus i området kring Hindsberg. Han har enligt ambulanspersonal olika skador som inte kan förklaras. Polis tillkallas och mannen avförs till sjukhus. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Den skadade är en man i 35-årsåldern. Tillståndet för den skadade är för närvarande inte känt. Då anledningen till skadorna inte är kända så inleder polisen en förundersökning med rubricering försök till mord. Ingen övrigt information i ärendet för närvarande. 

11:30 Uppdatering: 
Information från polisen Skaraborg. Den skadade mannen har, efter att han förts till sjukhus, avlidit. Anhöriga är underrättade.

Förundersökningen rubriceras mord. En person är gripen. Förhör kommer genomföras inom kort med denna person. Utöver detta genomför polisen teknisk undersökning på brottsplatsen för att säkra spår. Någon ytterligare information från förundersökningen lämnas inte ut för närvarande.

Information och iakttagelser kan lämnas till 114 14 eller polisen.se.

Uppdatering kl. 16:38 
Kammaråklagaren har fattat beslut om att häva gripandet av den person som har suttit frihetsberövad sedan i förmiddags, misstanken mot den gripne kommmer att skrivas av. Efter dagens intensiva arbete kan vi konstatera att det mesta talar för att det handlar om en tragisk olycka.

Brottsmisstanken gällande mord kvarstår dock tills den preliminära dödsorsaken har inkommit ifrån Rättsmedicinalverket.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra