Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Brobacken, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Lerum, Brobacken, Västra Götalands län

Kl 18.30 Lerum, skottlossning/försök till mord
Polisen får larm om eventuell skottlossning i centrala delarna av Lerum, troligen Brobacken. Flera skott ska ha avlossats på platsen och troligen är en person skottskadad, ligger på marken. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. 

Flera fordon/personer har varit synliga på platsen, de uppges ha avvikit från platsen efter skottlossningen. Även polishelikopter tillkallas. När polisen kommer fram så anträffas en man liggande med en trolig skottskada i ett ben. Han avförs till sjukhus, polis följer med. Skadeläget i övrigt inte känt. Polis spärrar av platsen för händelsen och påbörjar insamling av uppgifter kring händelsen/förhör. Ingen gripen på brottsplatsen. Man söker även med hund från brottsplatsen. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord samt grovt vapenbrott. Tekniker beställs till platsen för brottsplatsundersökning. I samband med denna undersökning så har polisen säkrat spår bl a hylsor. 

I nuläget ingen gripen. Den skadade är fortfarande under vård och kommer troligen att höras under dagen. 

Kl 22.45 Vänersborg, Grovt olaga hot, skadegörelse samt barnfridsbrott
En kvinna ringer polisen och uppger att hon blivit hotad av en kvinna som finns utanför dörren till hennes bostad. Genom sk titthål har den boende sett en kniv och det har även uttalas hot genom brevinkastet där kniv nämns. Kvinnan på utsidan är känd för den boende. Anmälaren uppger även att hon uppträder "helt galet" och ska även ha skurit sönder cykeldäck och huggit i ytterdörren. I bostaden finns barn när detta inträffar. Den misstänkta kvinna är i sällskap med ytterligare en eller två personer, de har anlänt i bil.

Den misstänkta kvinnan försvinner en kort stund och under tiden hinner polis fram till platsen. När den misstänkta sedan återvänder kan hon gripas av polis. Hon är nu misstänkt för grovt olaga hot, skadegörelse samt barnfridsbrott.   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra