Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Bräcke, Östergårds Väg, Sahlgrenska Sjukhuset, Hotellgatan, Lidköping, Hasselösundsvägen, Lysekil, Drottninggatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Göteborg, Bräcke, Östergårds Väg, Sahlgrenska Sjukhuset, Hotellgatan, Lidköping, Hasselösundsvägen, Lysekil, Drottninggatan, Västra Götalands län

Kl 22.43 Göteborg, grov misshandel/tre gripna
Polis kallas till en bostad vid Bräcke Östergårds väg. Boende har hört hur det pågår någon typ av bråk i en lägenhet, möjligen någon som slåss. Flera polispatruller åker till platsen. På väg fram får polisen uppgifter om att en eller flera personer ska ha lämnat bostaden springande, möjligen även med bil. 

Polis anträffar en man som man konstaterar har skador, möjligen knivskador. Han ligger på marken. ytterligare en man anträffas, han har en skada på en hand även den möjlig knivskada. Ytterligare en man kan knytas till händelsen. Ambulans tillkallas. Förundersökning inleds med rubricering grov misshandel. Ingen av de skadade har dock livshotande skador. En husrannsakan genomförs i den lägenhet som bråket troligen inträffat. Polisen gör vissa beslag kopplade till bråket. Bl a misstänkt narkotika. Den person som har möjliga knivskador avförs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Vad själva bråket handlar om är inte fastställt. När det gäller övriga inblandade så var de troligen inte i behov av vård. 

Alla tre som polisen anträffat gripas misstänkta för grov misshandel. 

00.38 Vara, grov misshandel
Polisen får larm om en pågående misshandel vid Hotellgatan. En person ska ligga på marken skadad och minst en gärningsman ska ha lämnat platsen. Den skadade uppges ha blivit nerslagen, inga tillhyggen är kända. Den skadade beskrivs vara allvarligt skadad, HLR pågår på platsen. Polis och ambulans åker mot platsen. När polisen kommer fram så har ambulansen redan omhändertagit den skadade och hans skadeläge beskrivs som allvarligt. Detta gör att man tillkallar ambulanshelikopter för vidare transport till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Under tiden har polisen gripit en misstänkt gärningsman som förs till polisen i Lidköping. Gärningsmannen är född -05. Den skadade är en man i 35-årsåldern. Polisen utesluter inte att det finns fler gärningsmän. Skadeläget för den skadade är allvarligt och han kommer inte att vara tillgänglig för polisen under söndagen. 

Kl 00.57 Sotenäs, trafikolycka med misstanke o rattfylleri
En personbil och en A-traktor kolliderar vid Hasselösundsvägen. Inga personskador. Polis tillkallas då man misstänker att föraren av personbilen är påverkad. Föräldrarna till föraren av A-traktorn anländer till platsen i avvaktan på att polis kommer fram. Ambulans tillkallas även för kontroll av de båda förarna. När polisen anländer så blåser föraren av personbilen positivt och han medtogs för provtagning. Denna förare är även misstänkt för hot mot tjänsteman (ambulanspersonal). Hur olyckan gått till och vem som är vållande i övrigt är inte känt. 

Kl 00.58 Lysekil, grov misshandel
Polis larmas till Drottninggatan via SOS. En man uppges blivit skadad av en kniv via en förbipasserande person på platsen. Även ambulans larmas till platsen. den skadade uppges ha skador i bålen, oklart skadeläge. Det framkommer sedan att den skadade ska sitta utanför sen egen bostad, skadad. Han uppges ha flera skador från kniv. Han säger själv att stått utanför bostaden och rökte när några personer passerar och utdelar dessa knivstick. Den skadade anträffas på platsen och polisen söker av närområdet där man finner en kniv. 

Den skadade avförs från platsen med ambulans. Skadeläget oklart men mannen uppges ha förlorat en hel del blod. Den skadade är strax under 60 år. Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Ingen gripen. 
 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra