Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Härryda, Flygplatsvägen, Aschebergsgatan, Siriusgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Göteborg, Härryda, Flygplatsvägen, Aschebergsgatan, Siriusgatan, Västra Götalands län

Kl 03.55 Göteborg/brott i  nära relation-misshandel
Polis larmas till ett centralt beläget hotell i Göteborg. Ett nyförlovat par har checkat in och personalen observerar en kvinnan har skador. Polis tillkallas. På plats framkommer uppgifter om att kvinnan ska ha blivit kastad mot ett bord och fått huvudskador, detta ska dock ha inträffat i parets bostad. Mannen grips kl 04.55 misstänkt för misshandel. Oklart om kvinnan behövde sjukhusvård. 

-------------------------------------------------------------

Kl 23.18 Härryda, trafikbrott/grov misshandel
Polisen får larm om att en bilförare försöker köra på folk på en parkering utanför MC Donalds vid Flygplatsvägen. En eller flera personer kan ha blivit påkörda redan, flera personer ska ha fått hoppa undan för att undkomma bilen. Polis och ambulans åker mot platsen. 
När polisen kommer fram är det upprörd stämning på platsen. Polisen hittar minst två personer med skador som ambulanspersonal får ta hand om, oklart skadeläge. Det framkommer uppgifter på en personbil och även på en förare. Den misstänkta bilen/föraren ska ha lämnat platsen och är troligen i hemmet. Föraren uppges vara en yngre man i 20-årsåldern, som sägs var ensam i bilen. Motivet bakom händelsen är okänt. Föraren kan något senare gripas och hans bil beslagtas. Brottsmisstanken i nuläget rubriceras som grov misshandel. Det finns uppgifter om att föraren ska ha blivit utsatt för misshandel före den aktuella händelsen, något som nu ska utredas.  

Kl 23.59 Göteborg, personrån 
En man i 20-årsåldern kontaktar polis efter det att han säger sig blivit rånad av fem okända personer troligen på Aschebergsgatan. De ska ha sparkat och slagit brottsoffret och sedan tillgripit kontanter, nycklar och plånbok. Inga uppgifter kring personskador. Offret har svårt att redogöra för händelsen p.g.a. berusning. Ingen gripen, anmälan upprättad rån. 

Kl 01.19 Göteborg, trafikolycka smitning mm
Polis och ambulans larmas till en trafikolycka vid Siriusgatan. Någon uppges vara skadad och eventuellt har någon förare avvikit från olycksplatsen. När polisen kommer fram så bekräftas att en förare ska ha lämnat platsen, han har dock lämnat kvar sina skor på platsen. En hundpatrull tillkallas som söker efter den misstänkte föraren. Under sökningen hittar man fler plagg som troligen tillhör föraren. Trots flera försök med hund så hittar polisen inte föraren. Anmälan upprättas med rubricering vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats. Den bil som körts av den misstänkte föraren beslagtogs.

Övriga involverade personer uppges ha lindriga skador. Olyckan omfattade totalt tre personbilar.   
 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra