Karta som med röd fyrkant ramar in Skara, Trollhättan, Torggatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Skara, Trollhättan, Torggatan, Västra Götalands län

Kl 23.15 Skara, mord alt. dråp
Polis larmas till Kaplandsgatan där en skadad man anträffats ute på gatan av förbipasserande. Mannen är uppenbart allvarligt skadad och polis och ambulans tillkallas. Mannen kan själv inte redogöra för vad som inträffat. Mannen avförs till sjukhus där han sedan avlider. 
Mannen har varit boende i den fastighet som han återfanns utanför. Polisen genomför utredningsåtgärder på platsen. Med anledning av att polisen med säkerhet inte vet vad som inträffat inleds förundersökning med rubricering mord alt. dråp.

Bostaden spärras av för teknisk undersökning. Mycket pekar dock på att det inte ligger någon brott bakom händelsen. Anhöriga har underrättats. Den avlidne är en man i 40-årsåldern. 

Kl 01.10 Trollhättan, grov misshandel
Polis larmas till Torggatan där en kvinna uppges ha blivit misshandlad av en okänd man. Kvinnan uppger att mannen knäat henne eller tryckt ett knä mot hennes hals. Hon fick bita mannen för att ta sig loss. Gärningsmannen ska sedan ha sprungit från platsen. Kvinnan uppger även att hon blivit av med sin telefon.
När polisen hör offret så framkommer att några personer ska hålla kvar gärningsmannen efter att de fått tag i honom. Polisen kan gripa den misstänkte. Den misstänkte är en utländsk medborgare född -95. Han misstänks nu för grov misshandel. Inga ytterligare uppgifter kring kvinnans skadläge.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra