Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Ett urval ur kvällen/nattens polisiära händelser i länet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens polisiära händelser i länet.

Kungälv, Göteborg, Östra Hamngatan, Västra Götalands län

Kl 23.17 Kungälv, misshandel
Polisen får larm om att en man ska befinna sig på Mc Donalds i Kungälv. Han ska ha blivit knivskuren i ansiktet. Ingen har dock sett själva händelsen utan bara skadorna, troligen att det inte inträffat på platsen. Den skadade mannen som är ca 20 år har blivit erbjuden hjälp men avböjt detta.

Polisen åker till platsen anträffar den skadade som har skador i ansiktet, han avböjer även hjälp från polisen och vill överhuvudtaget inte säga vad som inträffat. Ingen övrig på platsen kan lämna uppgifter om vad som inträffat. Ambulanspersonal på plats ser över skadorna och plåstrar om den skadade. Polisen upprättar anmälan om misshandel. 

Kl 23.23 Göteborg, olaga hot
Polis larmas till Smörslottgatan där en man med yxa uppges befinna sig i trapphuset. Han ska skrika och gapa och vara mycket hotfull, möjligen har han även huggit i dörrar. Han kan vara boende på adressen. Flera patruller åker till platsen. När polisen kommer fram är trapphuset tomt. Spår pekar mot en lägenhet som polisen tar sig in i och där finner man två män och en yxa liggande på golvet. Ingen är skadad. En av männen är den man som varit i trapphuset. Mannen mår av olika skäl inte så bra och han omhändertogs på platsen. En anmälan om olaga hot upprättas.

Kl 03.30 Göteborg Försök till mord
Polis larmas till Östra Hamngatan där en man ska blivit misshandlad och nu ligga på gatan. Polis och ambulans åker mot platsen. På vägen fram så tillkommer uppgifter om att mannen kan vara knivskadad. 

När polisen anländer finner man den skadade liggande på marken med skador i bålen som kan komma från kniv/stickvapen. Mannen avförs omedelbart till sjukhus, oklart skadeläge men troligen allvarligt. Polisen fortsätter arbetet på brottsplatsen och via vittnen så får man fram att två  män kommit fram till den skadade, det blir bråk och det utdelas ett antal slag/hugg mot den skadade som faller ihop. De två gärningsmännen lämnar sedan platsen springande. 

Dern skadade befinner sig under vård och har ännu inte kunnat höras. Förundersökning har inletts med rubricering försök till mord. Ingen gripen i nuläget.   

    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra