Karta som med röd fyrkant ramar in Lidköping, Margretelund, Göteborg, Masthuggstorget, Tranemo, Länghem, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av nattens händelser.

Lidköping, Margretelund, Göteborg, Masthuggstorget, Tranemo, Länghem, Västra Götalands län

23.57 Lidköping, misshandel
I Margretelund har en kvinna i 40-årsåldern blivit misshandlad och hennes man har blivit hotad av en man i 50-årsåldern. Kvinnan har bland annat blivit omkulldragen och fallit och slagit i huvudet. Hennes man har blivit verbalt hotad. Kvinnan fördes till sjukhus efter att ha tuppat av två gånger. Den misstänkte kunde gripas för misshandel samt olaga hot.

00.49 Göteborg, skadegörelse
I Lorensbergsområdet går flera unga män och slår sönder rutor och sparkar på bilar. Man har även slagit sönder backspeglar på flera bilar. Det är i nuläget oklart hur många bilar man varit på. Polis kan gripa två män i 20-25-årsåldern misstänkta för skadegörelse. En person är fortfarande på fri fot. Flera vittnen finns till händelsen.

03.00 Göteborg, rån
På Masthuggstorget har en ung man blivit rånad på bland annat sin mobiltelefon och halskedja. Det var tre unga män som kom fram och hotade honom, en av dem hade en kniv. De tvingade av honom sakerna innan de försvann från platsen. Efter en stunds sökande i området kunde en av männen lokaliseras och gripas. Han hade målsägarens mobil på sig som efter spårsäkring kunde lämnas tillbaka till målsägaren. Mannen misstänkt för rån samt innehav av narkotika. Övriga misstänkta har inte anträffats.

Misshandel i relation - Polisområde Skaraborg
En kvinna ringer polisen efter att ha misshandlats av sin man. Han ska bland annat ha tagit stryptag på henne samt hotat henne med en yxa. Hon uppger att misshandeln ha pågått under flera år. Kvinnan var skärrad men behövde inte åka till sjukhus. Mannen hämtades till förhör och anhölls senare av åklagare misstänkt för misshandel och olaga hot.

05.47 Tranemo, drograttfylleri m.m.
I Länghem stoppades en bilist för kontroll. Föraren, en man i 50-årsåldern saknade körkort och visade tecken på narkotikapåverkan. Han fick följa med för provtagning och rapporterades för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Mest läst av andra