Karta som med röd fyrkant ramar in Färgelanda, Katrinedalsgatan, Borås, Stenkilsgatan, Trandared, Selins Väg, Stora Höga, Stenungsund, Larv, Vedum, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan följer en sammanfattning av händelser i länet.

Färgelanda, Katrinedalsgatan, Borås, Stenkilsgatan, Trandared, Selins Väg, Stora Höga, Stenungsund, Larv, Vedum, Västra Götalands län

19.25 Stöld genom inbrott, Torp, Färgelanda. En boende kommer hem till sin bostad och upptäcker då att det varit ett inbrott, och att bilen i samband med det blivit stulen. Polis skickas till platsen för att ta uppgifter till en anmälan om stöld genom inbrott, samt att säkra eventuell spår. 

20.31 Grovt rattfylleri, Katrinedalsgatan, Borås. Polis skickas till Stenkilsgatan efter larm om en personbil som framförs vingligt. Polis får syn på personbilen, men i samband med att ett stoppförsök görs kör den i från patrullen. Föraren kör av vägen på Katrinedalsgatan, och ambulans samt räddningstjänst skickas till platsen. Föraren en man, har fått ont i revbenen och förs med ambulans till sjukhus. Bilen visar sig vara tillgripen och mannen misstänks även för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott. 

02.19  Rån, Trandared, Borås. Ett tidningsbud anmäler till polis att han blivit rånad på sin elcykel. En ensam gärningsman har genom att hota honom tillgripit elcykeln. Polis anträffar den misstänkte mannen, och han är nu frihetsberövad. 

20.44 Trafikbrott, Selins väg, Stora Höga. Polispatrull stannar en personbil för kontroll där föraren, en man, saknar körkort. Bilen är avställd och belagd med körförbud. Mannen är nu misstänkt för trafibrott. 

21.10 Misshandel, centrala Stenungsund. En kvinna anmäler till polis att hon under en promenad blivit nerknuffad och sparkad på av henne okända personer. Hon har skador i pannan, samt sidorna av kroppen men hon behöver inte vård. Polis har tagit uppgifter av kvinnan till en anmälan gällande misshandel. Det finns ingen misstänkt. 

21.31 Rattfylleri, väg 2661 Larv, Vedum. Polispatrull stannar en personbil för kontroll, där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han har inget körkort och bilen är avställd. Han har en batong och kniv i bilen. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och brott mot knivlagen. 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. En anmälare uppger att kvinna och en man har bråkat, och att mannen enligt kvinnan har puttat henne, och nu har hon ont efter det. Polis anträffar paret, och en anmälan om misshandel skrivs. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra