Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Nedan följer ett urval av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Tuve, Heavägen, Kungälvs Sjukhus, Uddevalla, Västgötavägen, Borås, Västra Götalands län

Det har varit mycket att göra för polisen under natten. Dock inga allvarligare händelser. Mest handlar det om fyllerier, misshandel o trafikbrott.

20.41 Göteborg, grovt olaga hot
I Tuve har två personer blivit hotade av två män där en av dem hade en pistol.
Männen, som färdades på cykel och moped, hade kört efter dem och visat upp ett pistolliknande föremål. De tog sig till en bostad och larmade polisen. Polisen har varit och sökt i området efter männen på cykel/moped och en av dem har anträffats och gripits. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot.

23.08 Kungälv, trafikolycka
På Heavägen har  två personer på en fyrhjulig motorcykel kört av vägen, genom ett staket och ut i skogen. Föraren, en man i 55-årsåldern, sprang från platsen men kunde senare lokaliseras och omhändertas. Han är i nuläget misstänkt för bland annat rattfylleri samt vållande till kroppsskada. En kvinna som åkte med på fyrhjulingen fördes till Kungälvs sjukhus med smärtor i ryggen.

23.23 Uddevalla,  grovt rattfylleri
På Västgötavägen stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåser positivt och tas med för vidare provtagning på polisstationen. Där visade resultatet på att han är misstänkt för grovt rattfylleri.

23.25 Borås, våld mot tjänsteman
På en restaurang i centrum skulle en ordningsvakt ta hand om en stökig man som bland annat spottat inne på restaurangen När vakten tar tag i honom ger han vakten en armbåge rakt i ansiktet så han får en sprucken läpp. Den misstänkte försvinner sen från platsen och trots att polisen sökt efter honom har han ännu inte hittats. Anmälan om våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd har skrivits.

Misshandel i relation - polisområde storgöteborg
Under natten anmälde en kvinna att hon blivit slagen och sparkad av sin sambo. Hon var dock inte i behov av vård. Han ska även ha hotat att döda henne. Det fanns barn i bostaden som kan ha sett händelsen. Mannen hade lämnat bostaden när polisen kom fram och har ännu inte gripits. En anmälan om misshandel och grovt olaga hot samt barnfridsbrott upprättas.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2022/augusti/6/06-augusti-0700-sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra