Karta som med röd fyrkant ramar in Uddevalla, Herrestad, Borås, Värmlandsgatan, Ulricehamn, Centralvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En större händelse i Uddevalla, i övrigt lugnt. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson/Thomas Fuxborg.

Uddevalla, Herrestad, Borås, Värmlandsgatan, Ulricehamn, Centralvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 02.14 Uddevalla, försök till mord
Polis larmas till en villa i Herrestad. Den som larmar är boende i villan och hon uppger att någon möjligen ska ha beskjutit bostaden. I bostaden har en hel familj befunnit sig vid tillfället, dock på övervåningen. Ingen i familjen har kontrollerat vad som hänt men man har hört smällar och glaskross. Ingen i familjen är fysiskt skadad.

Polisen åker till platsen och kommer fram vid ca kl 02.36. Det är lugnt på plats när polisen anländer men man finner skador på ytterdörren samt på fönster. Vid närmare undersökning finner man även skador på en bil och på garaget. I första läget går det inte att utesluta att det rör sig om kulhål/beskjutning av både fastigheter och bil.
Platsen spärras av för teknisk undersökning. Strax därefter så finner polisen även hylsor på platsen som bekräftar skjutningen. Omfattningen är ännu oklar men troligen handlar det om mellan 10-15 skott som riktats om fastighet och bil.  

Förundersökning med rubricering försök till mord inleds. Teknisk undersökning pågår på platsen. Ingen gripen.

Uppdatering:
Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad. Resultatet av undersökning är inte offentlig.  Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från den pågående förundersökningen.
I händelse av att det kommer mer information som blir offentlig kommer det att publiceras på denna sida.  

Kl 02.56 Borås, skadegörelse genom brand
Räddningstjänst och polis larmas till Värmlandsgatan p.g.a. en brand i bil. Räddningstjänsten släcker och då man kan undersöka bilen finns spår av en flaska i bilen som kan ha varit anledningen till att branden startat. Inga kända personskador, ingen gripen. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.

Kl 05.10 Ulricehamn, olaga hot
Polis larmas till en busshållplats vid Centralvägen efter det att passerande sett en man med ett eller flera vapen stående inne i busskuren. Med tanke på omständigheterna så inleder polisen en insats på platsen. När polisen närmar sig så gör de samma bedömning av situationen, mannen som står i busskuren har något vapenliknande över axeln. Flera polispatruller deltar i insatsen. Mannen kan dock gripas odramatiskt. Han visar sig ha tre olika vapen på sig, det är dock kopior i plast samt ett luftvapen. Mannen misstänkt för olaga hot. I nuläget finns ingen förklaring till mannens agerande.  

  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra