Karta som med röd fyrkant ramar in Trollhättan, Lilla Edet, Bilprovarevägen, Instön, Kungälvs Kommun, Svenljunga, Sexdrega, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon. Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och kvällens är Stefan Gustafsson.

Trollhättan, Lilla Edet, Bilprovarevägen, Instön, Kungälvs Kommun, Svenljunga, Sexdrega, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.32 Trollhättan / Lilla Edet Polispatrull ska stanna en personbil för kontroll på Bilprovarevägen i Trollhättan. Föraren av bilen, en man, stannar dock inte på polisens stopptecken och ett förföljande inleds. Beslut fattas om spikmatta, och på väg 625 strax söder om Ström, Lilla Edet, blir det stopp efter att föraren kört över mattan, och alla däck punkterats. Föraren, en man i 40-års ålder, kan säkras av polis. I bilen anträffas en cykel som misstänks vara stulen. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt stöld alternativt häleri. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen.

00.42 Kungälv/ Instön Brandlarm inkommer från en villa i Kungälvs kommun, och polis samt räddningtsjänst beordras till platsen. Villan är dock övertänd, och räddningstjänst har under natten arbetat med eftersläckning. Deras arbete är nu klart, och platsen spärras av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Brandorsaken är okänd, och en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad. Det är oklart om någon befann sig i huset vid tillfället för branden.

03.21 Svenljunga Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll på väg 157 Sexdrega. Föraren av personbilen, en man, stannar dock inte på polisens stopptecken, och ett förföljande inleds. Två män färdas i bilen, och beslut fattas om spikmatta. I höjd med Mattesa försöker polispatrull att preja bilen, men bilföraren kan trots det fortsätta färden. Polispatruller söker i området, och bilen anträffas i ett koloniområde, där hundpatrull spårar upp den misstänkte föraren. Den andre mannen hoppar i sjön Tolken, vilket gör att räddningstjänst larmas till platsen. Mannen i vattnet anträffas dock och säkras av en polispatrull. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. Passageraren är initialt misstänkt för narkotikabrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra