Karta som med röd fyrkant ramar in Ulricehamn, Hulu, Hillared, Svenljunga, Gamla Staden, Lidköping, Västra Långgatan, Tibro, Stadsparken, Stöpen, Skövde, Stenungsund, Härryda, Majorna, Åbrinken, Partille, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på RLC är Anna Göransson. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

Ulricehamn, Hulu, Hillared, Svenljunga, Gamla Staden, Lidköping, Västra Långgatan, Tibro, Stadsparken, Stöpen, Skövde, Stenungsund, Härryda, Majorna, Åbrinken, Partille, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.28 Rattfylleri Ulricehamn. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll, Hulu, Ulricehamn. Föraren, en kvinna i 50-års åldern, blåser positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument. Hon tas med för provtagning och fortsatt utredning.

02.24 Brand i byggnad, Hillared, Svenljunga. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Hillared eftert larm, om brand i byggnad. Räddningstjänst släcker branden, och polis upprättar en anmälan brand utan misstanke om brott. Händelsen har inte medfört några personskador.

01.59 Brand i terräng, Gamla staden, Lidköping. Polis och räddningstjänst skickas till Gamla staden med anlending av brand i terräng. Enligt uppgift föreloigger spridningsrisk i gräs som brinner intill en byggnad. Räddningstjänst släckert, och polis upprättar en anmälan skadegörelse genom brand. Det finns inga uppgifter om hur branden startat, eller någon misstänkt för händelsen.

02.58 Brand Västra Långgatan, Tibro. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand. Enligt uppgift ska något ha tänt eld på en scen vid stadsparken. Det finns inkedningsvis risk för spridning. Räddningstjänst släcker, och polis upprättar en anmälan allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänt.

05.30 Viltolycka, Stöpen, Skövde. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas efter larm om en trafikolycka. En personbil har kört på en älg, och föraren, en man, förs med ambulans till sjukhus med skador i en hand samt öga.

00.13 Rån, Nytorps backe, Stenungsund. Polis skickas efter samtal om ett rånförsök. En man uppger att fyra för homnom okända gärningsmän ska ha överfallit honom, och försökt att råna honom. Anmälaren uppger att han har blöder i ansiktet, men att han inte behöver ambulans. Polis söker i området utan att anträffa några misstänkta gärningsmän. En anmälan försök till rån upprättas.

01.12 Rattfylleri, Assmundtorpsvägen, Härryda. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen efter larm om en trafikolycka. En mc har kört av vägen, men föraren, en man, är vaken och talbar. Mannen visar tecken på påverkan av narkotika, och är nu misstänkt för drograttfylleri.

01.49 Försök till stöld genom inbrott, Majorna. En anmälare vaknar av att det är ett pågående inbrott  hans bostad. Gärningsmannes ska vara inne i bostaden, men försvinner ut genom balkongen. Polis söker in området utan att anträffa den misstäkte mannen. En anmälan försök till stöld genom inbrott upprättas.

02.37 Brand Åbrinken Partille. Polis och räddningstjänst skickas efter larm om brand  i en mindre byggnad. Räddningstjänst släcker branden och polis upprättar en anmälan skadeörelse genom brand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra