Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Thomas Fuxborg och Anna Göransson, och kvällens Peter Adlersson. Nedan urval av nattens händelser.

Hultamotet, Borås, Kyrkerör, Falköping, Stora Vägen, Sankt Olofsgatan, Transportgatan, Bäckebol, Kvillebäcken, Plantagegatan, Värmlandsgatan, Göteborg, Kungsbacka, Kuröd, Uddevalla, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.04 Trafikbrott, trafikplats 87, Hultamotet, Borås. Polispatrull på rutinpatrullering stoppar en personbil för kontroll. Föraren saknar behörighet att köra bil, och då han kör vanemässigt rapporteras han för grov olovlig körning. I bilen finns även en kniv, och han är därför även misstänkt för brott mot knivlagen.

00.14 Grov misshandel, Kyrkerör, Falköping. En person uppger att han blivit knivskuren, och befinner sig nu på Stora vägen i Falköping. Gärningsmännen ska ha försvunnit från platsen, och dessa ska enligt den skadade mannen vara okända för honom. Ambulans budas, och mannen förs till sjukhus. Brottsplatsen lokaliseras till Sankt Olofsgatan, och polis söker i området med hund. Mannens skador uppges inte vara allvarliga. Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt. En anmälan gällande grov misshandel upprättas.  

00.23 Arbetsplatsolycka, Transportgatan, Bäckebol. Polis och ambulans skickas till platsen efter larm om en man som fått en bom i huvudet. Mannen uppges ha fått en kraftig sårskada i pannan, och han förs med ambulans till sjukhus. Polis upprättar en anmälan gällande arbetsolycka.

01.37 Personrån, Kvillebäcken. En man ringer polis och uppger att han blivit rånad på en expressbuss mot Gerrebacka. Han ska ha haft mobilen i sin hand, när två personer ombord på bussen kommit fram och ryckt den ur hans hand. De sprang därefter av bussen, och målsägande sprang efter. När han försöker ta tillbaka sin mobil blir han sparkad. Gärningsmännen springer därefter från platsen. En anmälan om rån upprättas.

 03.38 Försök till grov misshandel, Plantagegatan / Värmlandsgatan, Göteborg.  En taxichaufför ringer till Polisens ledningscentral och uppger att han blivit hotad med kniv. Hotet ska ha skett i samband med att fyra personer åkt med i taxin, och därefter försökt att lämna utan att betala för taxiresan. Taxichauffören försöker att stoppa dem, men blir då hotad. Gärningsmännen ska finnas kvar i området, och polis som anländer till platsen lokaliserar tre personer som gömmer sig i ett buskage. Dessa grips misstänkta för försök till grov misshandel.

03.48 Rattfylleri, E6 Varla, Kungsbacka. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Föraren, en man, visar tecken på påverkan av narkotika. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning. Då han inte har behörighet att köra bil är han förutom drograttfylleri även misstänkt för grov alternativt olovlig körning.

04.46 Rattfylleri, Kuröd, Uddevalla. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Föraren, en man, visar tecken på påverkan av narkotika. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning. Utöver drograttfylleri är han även misstänkt för grov olovlig körning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra