Karta som med röd fyrkant ramar in Frölunda Torg, Gråbovägen, Alingsås, Järntorget, Biskopsgården, Godvädersgatan, Brämhult, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Thomas Fuxborg.

Frölunda Torg, Gråbovägen, Alingsås, Järntorget, Biskopsgården, Godvädersgatan, Brämhult, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.06 Rån, Frölunda torg. En anmälare uppger att han en stund innan blivit rånad på Frölunda torg, i anslutning till att han skulle ta ut pengar vid en bankomat. En ensam gärningsman ska genom att ha hotat med kniv, och rispat i anmälarens jacka, tvingat till sig anmälarens bankkort samt kod. Anmälaren tar sig därefter från platsen, och polis larmas. En anmälan om rån upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

02.55 Rattfylleri, Gråbovägen, Alingsås. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

03.08 Försök till rån, Järntorget. Polis skickas till platsen, där en man blivit hotad med ett vapenliknande föremål av en ensam gärningsman. Gärningsmannen ska därigenom ha försökt att tvinga till sig pengar. Gärningsmannen ska dock inte ha fått med sig något, och lämnar platsen till fots. Polis anträffar en man som stämmer överens med signalement på gärningsmannen, vilket sedan bekräftas av mannen han försökt att råna. Den utpekade grips, och en vapenantrapp  anträffas i närheten.

03.41 Trafikbrott, Biskopsgården. Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll där föraren, en man, inte stannar på polisens stoppsignal. Ett kortare förföljande inleds, med stopp på Godvädersgatan. Föraren visar tecken på narkotikapåverkan, och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. I samband med att polis säkrar föraren, får en passagerare i bilen in en växel, vilket gör att en polisbil blir påkörd. Passageraren grips.

04.00 Försök till stöld samt olaga hot, Brämhult. En anmälare kommer på två gärningsmän som håller på att bryta sig in i en parkerad bil. I anslutning till det visar gärningsmännen upp ett pistolliknande föremål mot anmälaren, och de springer därefter från platsen. Polispatruller skickas, som söker in området med radiobil och hund. Någon misstänkt gärningsman anträffas dock inte. En GPS uppges ha tillgripits från bilen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra