Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Stenkullen, Göteborg, Ekedalsgatan, Sockerbruket, Orust, Varekil, Lidköping, Norra Torngatan, Mölndal, Åbyvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

Lerum, Stenkullen, Göteborg, Ekedalsgatan, Sockerbruket, Orust, Varekil, Lidköping, Norra Torngatan, Mölndal, Åbyvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.38 Lerum, vapenbrott
På länsväg 1939 vid Stenkullen stoppas en manlig bilist för kontroll. I bilen anträffas OC-spray som tas i beslag och polisen skriver en anmälan gällande vapenbrott.

00.58 Göteborg, rånförsök
Vid Ekedalsgatan är det en man som blir utsatt för ett rånförsök. mannen var ute och gick när det stannade en bil bakom honom och fem personer i bilen hoppar ut, maskerade med skidmasker och de säger till honom att de vill ha hans mobiltelefon samt jacka. I samma ögonblick kommer en annan bil till platsen som parkeras bakom rånarnas bil. Detta gör attånarna avbryter sitt försök och försvinner från platsen i bilen de kom i. Inga personskador och rånarna fick inget med sig. 

01.02 Göteborg, narkotikabrott
Vid Sockerbruket, Kungsladughård stoppas fyra yngre män i 20-årsåldern i en bil för kontroll. En av dom misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning.

02.29 Orust, drograttfylleri
På länsväg 160 vid Varekil stoppas en manlig bilist i 40-årsåldern för kontroll. Mannen misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning.

05.24 Lidköping, skadegörelse
Vid Norra Torngatan är det någon som krossar en ruta till en klädbutik. Ingen varit inne i butiken och polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse.

05.57 Mölndal, inbrott i bilar
Vid Åbyvägen är det en man som upptäcker att han har haft inbrott i sin parkerade bil. Någon har krossat en ruta till bilen, oklar vad som saknas. Mannen upptäcker också att ytterliggare fyra bilar fått sina rutor sönderslagna på parkeringen. Oklart vad som saknas i de andra bilarna. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra