Sammanfattning natt Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

Lerum, Stenkullen, Lidköping, Trollhättan, Skara, Skyttahedsgatan, Ardala, Vänersborg, Brogatan, Västra Götalands län

00.49 Lerum, Mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Lerums företagspark i Stenkullen med anledning av att det brinner i parkerade bilar på parkeringsplatsen. Totalt är det fyra bilar som skadas vid branden. På grund av att det förelåg stor spridningsrisk till intilliggande byggnader inleder polisen en förundersökning gällande mordbrand och platsen spärras av för teknisk undersökning.

00.49 Lidköping, rån
I höjd med Wennebergsskolan är det en man i 20-årsåldern som blir rånad av tre okända killar, svartklädda, mask upp över näsan och hoodie uppdragna över huvudet. han blev hotad med kniv och avtvingad sin mobiltelefon och plånbok. Han klarade sig utan fysiska skador. 

01.29 Trollhättan, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till en garagebyggnad i Krattorp med anledning av att det är en fullt utvecklad brand på platsen. Räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former. Någon har även försökt anlägga en brand vid en intilliggande altan till en annan byggnad på platsen utan att lyckas. Platsen kommer att spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.

02.36 Skara, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Skyttahedsgatan i Ardala med anledning av att någon tänt eld på en parkerad bil vid en garagelänga. Polisen inledewr en förundersökning gällande mordbrand på grund av spridningsrisken till garagelängan.

03.44 Vänersborg, inbrott
Vid Brogatan är det två personer som bryter upp en dörr till Byrackans Zoo och tar sig in i butiken. Oklart vad som saknas.

Gällande brott i nära relation har Polisregion Väst det senaste dygnet hanterat ett ärende med rubriceringen misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra