Karta som med röd fyrkant ramar in Gässlösavägen, Borås, Göteborg, Högsbo, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattnign av nattens händelser. Idag tjänstgör jag Hans-Jörgen Ostler som presstalesperson.

Gässlösavägen, Borås, Göteborg, Högsbo, Västra Götalands län

22:55 Försök till mord, Gässlösavägen, Borås.
En man blev beskjuten när han färdades i sin bil. Bilen fick flera skador i samband med skottlossningen.
Polisen startade en insats i samband med händelsen och kontrollerade flera fordon och personer i området. Platsen spärrades av och en teknisk undersökning ska genomföras av bilen som är tagen i beslag.
Ingen gripen i nuläget.

23:47 Våldsamt motstånd, Göteborg.
En polispatrull skulle hantera en berusad person som befann sig i Nordstans köpcentrum, mannen som är i 25-årsåldern blev våldsam i samband med polisingripanden och omhändertogs. Anmälan om våldsamt motstånd upprättades av polispatrullen.

03:33 Grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, egenmäktigt förfarande. Härkehultsvägen, Göteborg
Kl 21:08 under gårdagen blev en moped påkörd av en bilist i Högsbo.
03:33 i Natt uppmärksammade en radiobilpatrull den bil som larmats ut i samband med trafikolyckan i Högsbo. Polispatrullen försökte stoppa fordonet som då drog i väg från polispatrullen och ett kortare förföljande inleddes. Förföljandet slutade med att bilen som skulle stoppas körde av vägen in i en vägtrumma i en kraftfull kollision.

Flera personer sprang från bilen varav två kunde säkras av polispatrullen. I samband med omhändertagandet kom en av de flyende personerna av okänd anledning i klämd med polisbilen. Personen har hamnat i kläm under polisbilen och fick föras med ambulans till sjukhus med misstänkta revbensfrakturer.
I nuläget är oklart om han ådrog sig skadorna av kollisionen med det egna fordonet eller om skadorna uppstod i samband med att han blev klämd av polisbilen.  Detta får utredare titta närmare på inom ramen för en förundersökning.
Händelsen är anmäld till Särskilda utredningar (SU) som alltid är de som granskar och utreder ärenden där polispersonal är eller kan vara inblandade.

Föraren misstänks för en rad brott i samband med händelsen.





Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra