Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

Göteborg, Partille, Strömstad, Oslovägen, Nordic Wellness, Capio Vårdcentral, Uddevalla, Västra Götalands län

23:10 Rattfylleri, Göteborg.
Polispatrull hade för avsikt att stanna en personbil för kontroll då föraren försökte undkomma patrullen. Händelsen utspelade sig vid E20 i höjd med Partille. Ett kortare förföljande inleddes, bilen som skulle stoppas körde efter en kortare sträcka av vägen. När bilen gått av vägen och fått stopp så kolliderade en polisbil med fordonet. Två personer säkrades i det flyende fordonet och en av männen omhändertogs misstänkt för bland annat rattfylleri. en polisman fick känningar i ryggen i samband med kollisionen och kördes till sjukhus för kontroll. Inga andra skador rapporterades. 

01:28 Bränder, Strömstad 
Polisen larmades om flera bränder i Strömstad under ett ganska koncentrerat tidsspann. 

01:28 Oslovägen, Strömstad
Brand i en soptunna på Circle K Oslovägen ca 2 meter ifrån en bensinpump. När patrullerna är på plats upptäckte Räddningstjänsten att det även brann på Nordic Wellness/Capio Vårdcentral.

01:28 Brand, Torget, Strömstad.
En toalett hade antänts vid Torget i Strömstad, flera toalettrullar hade antänds. anmälan om skadegörelse genom brand upprättades ingen gripen. 

01:51 Brand, Oslovägen, Strömstad
Brand upptäcktes på Nordic Wellness/Capio Vårdcentral. En brand hade startats på de offentliga toaletter som finns i entrén i byggnaden. Detta hanterades och en anmälan skadegörelse genom brand upprättades. Ingen gripen i samband med branden.
 
04:18 Oslovägen, Strömstad
Polis och räddningstjänst larmades åter igen till Cicle K med anledning av rökutveckling från papperskorgar. Enligt uppgifter till polisen har tre personer setts lämna platsen strax innan branden. Tre papperskorgar har brunnit på platsen i närheten av bensinpumparna. Platsen spärrades av, anmälan om mordbrand upprättades. Förstärkning från Uddevalla kallades in och avspärrningarna bevakades av polis. 

07:15 vid en av avspärrningarna fick en polisman kontakt med en man som då uppgav att han varit involverad i händelserna. Mannen som är i 30-årsålder greps på platsen och är tagen i förvar.   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra