Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Göteborg, Eriksbergsgatan, Eklanda Gård, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Borås, Göteborg, Eriksbergsgatan, Eklanda Gård, Västra Götalands län

00:09 Trafikbrott, Borås.
En polispatrull stoppade en personbil då den kört ohyggligt fort vid en vägsträcka där hastighetsbegränsningen är 30km/h. Bilen hastighet mättes upp till 130km/h och föraren en man i 20-årsåldern fick böter om 4000kr på platsen och sitt körkort omhändertaget.  

22:48 Grov misshandel, Göteborg. 
Polis larmades till Eriksbergsgatan med anledning av en misshandel. Enligt uppgifter till polisen ska tre gärningspersoner ha lämnat adressen springandes. Polis kunde gripa en misstänkt gärningsman inte så långt från adressen.
Både mannen som misshandlades som är i 40-årsåldern och den person i 35-årsåldern som greps som misstänkt är kända av polis sedan tidigare. 
Målsägaren fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. 


01:16 Allmänfarlig ödeläggelse, Mölndal
Polis larmades till Eklanda gård med anledning av en detonation på platsen. Flera inringare hörde av sig till polisen med uppgifter om en hög smäll vid platsen. Polispatruller som åkt till platsen kunde konstatera att något föremål detonerat på en ytterdörr vid en adress i Eklanda Gård, detonationen ledde till att ett hål i ytterdörren var synligt för polispersonalen. Platsen spärrades av och en utredning om allmänfarlig ödeläggelse inleddes. Inga personer har rapporterats skadade i samband med detonationen.      

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra