Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Göta, Bockasjögatan, Kortedala Torg, Falköping, Midfalegatan, Tidaholm, Von Essens Väg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats.

Borås, Göta, Bockasjögatan, Kortedala Torg, Falköping, Midfalegatan, Tidaholm, Von Essens Väg, Västra Götalands län

23.34 Borås, rån
I Göta utanför Padlehallen på Bockasjögatan är det en man som blir rånad på sin bil av en man och en kvinna som delvis var maskerade. Mannen blev slagen i bakhuvudet och avtvingad sin bil av de två rånarna som försvann från platsen i mannens bil. Han blev omhändertagen av ambulanspersonal på platsen. 
Någon timma senare anträffas bilen övergiven i Kortedala. Polisen spanar i området och kan gripa rånarna på Kortedala Torg där även en pistol och ett gevär tas i beslag. Den övergivna bilen tas i beslag för teknisk undersökning. Den gripne mannen är i 25-årsåldern och kvinnan är i 20-årsåldern.

02.00 Falköping, försök till stöld
Vid Midfalegatan griper polisen två personer som försökt att slanga bränsle från ett fordon. Slangningsutrustning tas i beslag samt en bil som kan knytas till de två männen.

04.01 Tidaholm, arbetsplatsolycka
Vid Von Essens väg är det en man på en bilverkstad som får förångad färg över sig och han körs till sjukhus med okända skador. Polisen utreder det som en arbetsplatsolycka.

04.13 Tidaholm, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Vattugatan med anledning av en brand i ett friliggande garage. Räddningstjänsten anträffar en skadad man i garaget och mannens liv går inte att rädda. Anhöriga är underrättade. Mannen är skriven på adressen och är i dryga 80-årsåldern. En utredning gällande mordbrand är inledd och en teknisk undersökning skall genomföras.

Polisen utreder även en bilbrand vid Källstorpsvägen klockan 03.26 för att undersöka om det finns en koppling till mordbranden. Bilbranden är rubricerad som skadegörelse genom brand.

 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra