Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Nolered, Surte, Gregorianska Gatan, Härryda, Rävlanda, Hindås, Rödberg, Trollhättan, Österlånggatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Nolered, Surte, Gregorianska Gatan, Härryda, Rävlanda, Hindås, Rödberg, Trollhättan, Österlånggatan, Västra Götalands län

22.36 Göteborg, stöld genom inbrott
Vid Nolered upptäcker ett par att det varit inbrott i deras bostad. Någon har brutit upp altandörren och tagit sig in i bostaden. Vid anmälningstillfället var det oklart vad som saknas.

23.23 Ale, rån
Vid Järnvägsstationen i Surte är det en man i 55-årsåldern som blir misshandlad av två personer ock blir vid tillfället avtvingad sin mobiltelefon och ryggsäck. Polis är på plats och söker efter de två rånarna utan framgång. Målsägaren var inte i behov av sjukhusvård.

02.11 Göteborg, rånförsök
Vid Gregorianska Gatan är det fyra personer som försöker bryta upp en dörr till en lägenhet utan att lyckas. Lägenhetsinnehavaren befann sig i bostaden när det inträffade. Polis kommer till platsen och kan spåra med polishund ner mot Nymånehållplatsen där två män i 35-40-årsåldern kan gripas, misstänkta för rånförsök. Utefter flyktvägen anträffar polisen ett luftgevär och en yxa som tas i beslag.

04.35 Härryda, misstänkt rattfylleri
Vid Rävlanda - Hindås är det en man i 35-årsåldern som grips av polis efter att han vägrat att stanna på polismans tecken. Han misstänks vara påverkad av alkohol alternativt narkotika. Han får följa med för provtagning och är även misstänkt för vårdslöshet i trafik. I samband med gripandet så blev det ett tågstopp på sträckan Rödberg - Hindås med anledning av att mannen sprang på tågspåret efter att han lämnat bilen. Vid 05.30-tiden hävdes tågstoppet.

06.23 Trollhättan, rån
Vid Österlånggatan är det en man som gör inbrott i ett källarförråd och stjäl en väska innehållande ett Playstation. Ägaren upptäcker stölden och det blir en dragkamp om väskan. Tjuven lyckas få med sig väskan och springer från platsen. Inga personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra