Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Västra Götalands län

22:12, Göteborg, våld och hot mot tjänsteman
Flera samtal kommer in från Gårdstensbergen om att ett tumult pågår. En väktare blir hotad och slagen av en man i cirka 25-årsåldern. Väktaren har fått lättare skador. Polis anländer till platsen och inleder ett sökande efter mannen. En hundpatrull och polishelikoptern ansluter. Mannen hittas inte. Väktaren förs till sjukhus av sin arbetsledare för kontroll av sina skador och en anmälan om våld och hot mot tjänsteman upprättas. 

22:45, Göteborg, brott mot knivlagen
Ett överfallslarm kommer in från ICA Maxi. En man har stulit ur butiken och därefter försökt springa ifrån de väktare som upptäckt honom. Ett handgemäng uppstår. Tre väktare lyckas övermanna mannen och polis anländer. Mannen bär någon form av stickvapen. En anmälan om brott mot knivlagen upprättas och mannen frihetsberövas.

23:12, Göteborg, narkotikabrott
En man kontrolleras på Göteborgs centralstation och en anmälan om narkotikabrott samt innehav upprättas. Mannen avlägsnas från platsen. 
 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra