Karta som med röd fyrkant ramar in Bergsgatan, Göteborg, Heden, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Bergsgatan, Göteborg, Heden, Västra Götalands län

23:42 Försök till rån, Borås
En man väcktes av att det ringde på dörren och en man stod där och frågade efter en person som inte fanns på adressen. Strax efter dök ytterligare tre personer upp och de hade knivar. Målsägaren fick känslan av de skulle råna honom, han skrek då på dem så att övriga grannar tittade ut vilket skrämde gärningsmännen så de sprang från platsen. Det var då fyra personer som var maskerade och två av dem kan ha varit i tonåren. På utsidan hade målsägaren bil blivit skadad genom att ruta krossats. 

Polis på platsen kunde ganskasnabbt säkra tre personer i närheten och säkra flera knivar. En av gärningspersonerna tvingades polispatrullen sprays med pepparspray innan han kunde handfängslas.

Anmälan upprättad gällande försök till misshandel, grovt olaga hot, skadegörelse och försök till rån.
Alla tre är i 15-16-årsåldern och greps på platsen. 

01:43 Rån, Göteborg
En man blev rånad av en ensam gärningsman på Bergsgatan i Göteborg. Gärningsmannen hotade målsägaren med att slå ihjäl honom om han inte lämnade över sin telefon. Därefter sprang gärningsmannen från platsen. Polis tog upp en anmälan om rån. Ingen gripen i nuläget.

03:52 Rån, Göteborg
En man som blev bestulen av två ficktjuvar på sin mobiltelefon vid heden i Göteborg blev misshandlad när han försökte få tillbaka sin telefon. Mannen som genast sprang ikapp och konfronterade de två tjuvarna blev då misshandlad. Gärningspersonerna ska bland annat ha slagit målsägaren med ett bälte.  Polis på plats sökte med hundpatrull efter förövarna och kunde följa ett spår en bit innan det tyvärr upphörde. En anmälan om rån har upprättats.   
 

 

Mest läst av andra